Glas Slavonije

Mursa-osijek će 13. ožujka braniti naslov u Vinkovcima

Osječki su odbojkaši bez većih poteškoća slavili u polufinalu kod Ribola Kaštela

- Nino Benčina

Mnogo se toga mijenja, ali neke stvari i dalje ostaju iste. Za konstantu su zaduženi odbojkaši Murse-osijek, koji će petu sezonu zaredom igrati finale Kupa Vinko Dobrić. Impresivan je to niz, koji je potvrđen na vrućem parketu u Kaštel Starom.

Odbojkaši s Drave sjajno su odradili polufinale kod Ribola Kaštela, te će za 12 dana biti u prigodi i (o)braniti naslov pobjednika ovog natjecanja. Posljednja prepreka bit će ista kao i prije godinu dana, zagrebačka Mladost.

Potpuna kontrola

Bilo je mursašima ovo drugo gostovanje kod Ribole ove sezone u vrlo kratkom vremenu. Pokazalo se da rezultat iz Mevza lige ipak nije bio pravi pokazatelj odnosa snaga. Pobjeda od 3:1 sigurno je donijela porast ambicija domaćinu uoči novog okršaja, ali znali su i Kaštelani da je ovo ipak utakmica s puno većim ulogom, a to je značilo da će Osječani na parket izići u sasvim drukčijem raspoložen­ju. Jer kada se igra za važne superligaš­ke bodove ili prolaz u finale Kupa, tada igra hrvatskog viceprvaka ipak ide na višu razinu. Ona je izišla na vidjelo u ovoj utakmici, u kojoj su Osječani imali potpunu kontrolu parketa i semafora. Tek je u rijetkim trenucima utakmice domaćin bio u stanju ozbiljnije zaprijetit­i. Dogodilo se to u drugom setu, koji je bio najneizvje­sniji, a uopće nije trebao biti.

- Poveli smo 11:19, a onda su nastupili jedini krizni trenuci u kojima smo domaćina vratili u igru, na našu sreću ipak nakratko. Kaštelani nam rade seriju 11:3, stižu do poravnanja, pa su nam trebale četiri lopte za povećanje vodstva. Nije ta naša nesigurnos­t potrajala, treći set ponovo se odvijao prema našim željama, nismo protivniku više dali prigodu da nas ugrozi. Odlična partija za novi finale - rekao je Zvonimir Bogdanović, dio trenerskog dueta Murse-osijek, koji zajedno s Milanom Bratićem vodi osječku momčad u borbu za novi trofej.

Da je bolji prošao, potvrdio je i trener Kaštelana, Ivan Rančić:

- Zaslužena pobjeda Murse. Prvi set je zapravo odredio utakmicu, bili smo baš impresioni­rani, vidi se da nemamo iskustva, nevjerojat­no, ne sjećam se kad mi je ekipa imala ovako loš prijam, otkad sam trener. Giljanović je tu pokazao svoju raznovrsno­st, pogotovo na servisu, i imali smo više od deset direktnih pogrešaka, tako da je onda doista bilo teško organizira­ti igru. Drugi i treći set smo se vraćali, imali smo situacija da možda izjednačim­o, ali nekako cijelo vrijeme smo bili u grču. I to je protivnik znao iskoristit­i.

Repriza za pet dana

Do finala, koje je na programu 13. ožujka u Vinkovcima, Mursa-osijek će odraditi još tri superligaš­ka dvoboja. U tom razdoblju priželjkuj­e se i kompletira­nje kadra. Izvan stroja je trenutno srednji bloker Sten Perillus, ali juniorski reprezenta­tivac Gabriel Šunjo pokazao se kao odlična alternativ­a, njegov blok bio je posljednji poen utakmice u Kaštel Starom, koji je domaćinu odnio i zadnju nadu. Libero i kapetan Tino Busak Vidaković polako se vraća iz ozljede i duge stanke, a ostali su zdravi i spremni za očito još jednu uzbudljivu završnicu sezone.

Svlačionic­a je u tradiciona­lnom izboru na klupskim stranicama (inače biraju gledatelji i navijači, ali ni na jednoj platformi nije bilo slike iz GD-A Kaštela) izabrala najboljeg igrača polufinala. Taj epitet prvi put ove sezone ponio je Ante Giljanović, inače jedan od trojice bivših članova Ribole, koji sada nosi osječki dres. Milosti prema bivšem klubu nisu imali ni Danilo Vuković i Ivan Đirlić, a teret vrijedne pobjede još su podnijeli srednjak Paul Viloria, tehničar Gabrijel Ivančić i drugi libero, Ivan Dugandžić. ■

RIBOLA KAŠTELA 0 MURSA-OSIJEK 3

Gradska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Kramar Šandl i Pihler.

Močić 2, Jurić 11, N. Jureta 5, Cimbaljevi­ć 12, Martinović 1, Vlahović 13, Jurković (L), Romić (L), Kulušić 2, Parčina, Mustapić, M. Jureta, Cvijović, Aganović.

Ivančić 3, Vuković 15, Đirlić 8, Giljanović 12, Viloria 8, Šunjo 9, Busak-vidaković (L), Dugandžić (L), Šustek, Marszalek, Verasto, Šoš, Škugor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia