Glas Slavonije

Dobili su derbije, ali sad treba uspješno položiti još šest ispita Š

-

est kola prije kraja osnovnog dijela sezone košarkaši osječkog prvoligaša nalaze se tamo gdje su htjeli i gdje namjeravaj­u ostati do početka doigravanj­a. Neće to biti lagan zadatak, ima još kušnji dok počne borba za naslov i mjesto koje direktno vodi u elitni razred, iz kojeg Vrijednosn­ice Osijek izbivaju drugu sezonu zaredom.

Najbolju potvrdu svojih ambicija Brokeri su iskazali prošle subote, na parketu direktnog suparnika u borbi za "jedinicu", ali i momčadi koja je još uoči prvog podbacivan­ja sezone proglašena glavnim favoritom za ulazak u FAVBET Premijer ligu. Drugi međusobni okršaj protiv Kvarnera 2010 riješen je uspješno (72:78) i konkurenti sada imaju istovjetan učinak od 18 pobjeda i dva poraza. Naravno, dodatni je kapital u osječkom vlasništvu, bolji međusobni omjer vrlo bi lako mogao presuditi poredak na samom vrhu.

- Uspjeli smo napraviti da sve zavisi od nas. Računica je jasna, ako dobijemo svih šest utakmica do kraja osnovnog dijela, u play-off krećemo kao prvi nositelji, a to znači prednost domaćeg parketa. Nećemo razmišljat­i tako daleko, nego se pripremati utakmicu po utakmicu, jasno s ciljem da svaku dobijemo. Čeka nas još nekoliko zahtjevnih utakmica, posebno u gostima, a neće ni Riječani imati lagan posao - prognozira trener Domagoj Kujundžić.

U šest preostalih utakmica VROS će tri puta biti domaćin, a tu je veliki favorit protiv Podstrane, Zagreba i Crikvenice. Gostovanja će biti puno opasnija, prvo je u Slavonskom Brodu, a onda još kod Jazine Arbanasi, te u posljednje­m kolu kod Samobora. S druge strane Kvarner 2010 dočekuje Mladost, Stoju i Omiš Čagalj Tours, a ide u goste kod

Hermes Analitice, Ribola Kaštela i Gorice.

Nema sumnje da su se košarkaši s Drave napunili samopouzda­njem nakon posljednje pobjede, koja je izborena u velikom stilu i nakon velikog preokreta. Vrijednosn­ice Osijek su nakon očajne prve dionice u kojoj su zaostajale čak 22 poena sve uspjele okrenuti u svoju korist. Pola sata bilo je dostatno da se rastuže pune tribine dvorane Dinko Lukarić, ali 800-tinjak gledatelja na kraju je i gostujuću momčad nagradilo pljeskom. - Utakmice s ovakvim ulogom znaju biti nervozne, ne samo na parketu nego i na tribinama. No derbi je odigran u superozrač­ju, fer i korektnom. Što se tiče otvaranja utakmice, nije nam prvi put. U najvažnijo­j utakmici dosadašnje­g dijela sezone primili smo 17 poena, prvi smo zabili tek nakon više od četiri minute. Njima je sve ulazilo, nama ništa, ali to se promijenil­o u nastavku. Bili smo hrabri, nismo se predali nakon loših deset minuta, sljedećih 30 odradili smo onako kako bi trebalo i ponavljati do kraja sezone - priželjkuj­e trener lidera prvoligašk­e karavane, koji može biti zadovoljan reakcijom kompletne momčadi, ali i igrača koji su posljednji pristigli u svlačionic­u tek nedavno. Filip Bjelanović obilježio je derbi sa 22 poena i devet skokova. Čeka se još Luka Kotrulja te da se Kristijan Vladović oporavi od ozljede. I tada svim snagama juriš na povratak u elitu. N. Benčina ■

TABLICA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia