Glas Slavonije

S tržišta povučena voda Donat Mg

- H H

Odbor za obranu Hrvatskog sabora jednoglasn­o je podržao prijedlog imenovanja generala Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, koji će na tom mjestu zamijeniti admirala Roberta Hranja. ‘’Vizija razvoja Hrvatske vojske odnosi se, prije svega, na modernizac­iju i opremanje. To su apsolutni prioriteti jer ima izravnu implikacij­u na borbenu moć Oružanih snaga u provedbi naših misija’’, rekao je Kundid članovima saborskog odbora. Živimo u složenim vremenima, dodao je, stoga je spremnost Oružanih snaga bitna kako bi mogli učinkovito izvršiti svoju zadaću, a to je zaštita nacionalno­g teritorija. Osim na modernizac­iji potrebno je raditi na zaustavlja­nju negativnog trenda odlaska mladih ljudi iz vojske. ‘’Ministarst­vo obrane već je poduzelo neke korake, prošlog je tjedna došlo do znatnog povećanja koeficijen­ata, što će se odraziti na plaće vojnika koji su nam deficitarn­i’’, kazao je Kundid.

⬤ S tržišta se zbog mjera opreza povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organolept­ičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektora­t RH. Riječ je o mineralnoj vodi Donat Mg, 1 L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 14.

11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do

15. 11. 2024.), navodi DIRH. Distribute­r je zagrebački Atlantic trade. Proizvođač ističe da proizvod nije štetan za zdravlje, ali su preventivn­o odlučili povući cijelu seriju proizvoda s tržišta.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia