Glas Slavonije

Osječanin Jan Kukić osvojio 10.000 eura

-

U ovotjednom izdanju popularnog Hrt-ova kviza "Tko želi biti milijunaš?" gledali smo nastupe troje natjecatel­ja. Lijepih 10.000 eura osvojili su Mateo Bošnjak, nastavljač iz prethodne emisije, i drugi natjecatel­j Jan Kukić iz Osijeka, a posljednja natjecatel­jica Anamarija Nekić tek je započela igru odgovorivš­i točno na prvih pet pitanja. Dvadesetse­dmogišnji Jan Kukić dolazi iz Osijeka, po struci je nastavnik engleskog i hrvatskog jezika, a trenutno radi u Pučkom otvorenom učilištu Osijek, gdje predaje engleski jezik predškolci­ma. U slobodno vrijeme voli igrati pub kvizove, biciklirat­i, šetati te skupljati nogometne sličice. Inače, Jan je svima dobro poznat u osječkim kvizaškim krugovima, i kao natjecatel­j i kao sastavljač uvijek odlično posjećenih pub-kvizova, kojih je u našem gradu svakog tjedna sve više.

Sjajnu igru mladić je pokazao sve do sedmog pitanja, kad mu je zatrebao prvi džoker. U književnom pitanju tražio se roman koji je Elena Ferrante nastavila "Pričom o novom prezimenu". Jan se dvoumio između dva ponuđena odgovora te je uz pomoć džokera "pola-pola" izabrao Genijalnu prijatelji­cu, za koju je i sam prvotno mislio da je traženi odgovor. Zbog male nesigurnos­ti Jan je novi džoker iskoristio na devetom pitanju, koje je glasilo: "Kojem su otoku 1598. ime dali Nizozemci pristavši na njega na putu za Indoneziju?" Iako je i sam vjerovao da je točan odgovor Mauricijus, u pomoć je pozvao prijatelja, koji je potvrdio njegovu sumnju te je nastavio igru s osvojenih 2500 eura. Posljednji džoker "pitaj publiku" nastavnik je iskoristio na 11. pitanju, u kojem se tražila boja ulaznih vrata u londonskoj Ulici Downing na broju 10. Vjerovao je publici, koja je najviše glasova dala crnoj boji te je osvojio lijepih 10.000 eura! Janovu sjajnu igru zaustavilo je 12., povijesno pitanje, u kojem se tražio vladar Hrvatske prije 1000 godina. Odgovor nije znao, stoga je odlučio odustati i ostati pri osvojenih 10.000 eura.

Isti novčanih iznos, lijepih 10.000 eura, osvojio je i prvi natjecatel­j Mateo Bošnjak, nastavljač iz prethodne emisije. Dvadesettr­ogodišnji student Geodetskog fakulteta na tom je putu iskoristio sva tri džokera. T. Kvorka ■

Poznat u osječkim kvizaškim krugovima, i kao natjecatel­j, i kao sastavljač odlično posjećenih pub-kvizova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia