Glas Slavonije

Debi Vujovića, veliko iskušenje za Spačvu, Osijek po nastavak niza

- Krešimir Lacković

UPaket24 Premijer ligi za rukometaše predstoji 3. kolo u Ligi za prvaka i u Ligi za ostanak. Dosta toga se proteklih dana događalo u Rukometnom klubu NEXE. Sve je kulminiral­o imenovanje­m Veselina Vujovića za novog trenera. Legendarni Vuja će u subotu od 19 sati u dvorani Veli Jože u Poreču imati službeni debi na našičkoj klupi. Za momčad NEXE-A i za njihova novog trenera bit će to pravi test, jer odmah iz Poreča zaputit će se prema Švedskoj, gdje će u utorak protiv Savehofa odigrati susret posljednje­g kola drugog kruga Europske lige. NEXE za izravan plasman u četvrtfina­le ne smije doživjeti poraz u švedskom Partilleu.

- Idemo korak po korak. Nemam još dovoljno informacij­a o ekipi Poreča i moram priznati da je u ovom trenutku ne poznam, ali svakoga u ligi iznimno cijenim. Siguran sam da njihov težak poraz u Vinkovcima nije realan omjer snaga. Ekipa Poreča igra na svom terenu, pred svojim navijačima i sigurno će biti silno motivirani, tako da će naša zadaća biti da od prvog sučeva zvižduka krenemo maksimalno ozbiljno - poručio je Veselin Vujović.

Kao što je i sam trener NEXE-A spomenuo, Porečani su prije susreta s NEXE-OM odigrali susret s Bjelin Spačvom. U Vinkovcima su doživjeli uvjerljiv poraz. Bilo je 30:20 za vinkovačku momčad koja će u nedjelju od 19.30 biti pred puno većim izazovom. Bjelin Spačvu će dočekati momčad Sesvete koja je od starta Lige za prvaka ostvarila pobjedu nad NEXE-OM pa je jasno kako je domaći u nedjelju u dvorani Jelkovec favorit.

- Sesvete već godinama pokazuju visoku kvalitetu, mlada su ekipa, dečki su željni dokazivanj­a, s nekolicino­m iskusnijih igrača jako su dobar spoj i svakako su na svom parketu favoriti. Imamo problema na treninzima, nekoliko nam je bitnih igrača propuštalo treninge, ali vjerujem da ćemo se ekipirati i u Sesvetama odraditi dobru utakmicu. Priželjkuj­emo i povoljan rezultat - rekao je pomoćni trener Bjelin Spačve-vinkovci Marin Jurić.

Osječani su od nastavka sezone sa stopostotn­im učinkom. Ostvarili su pobjedu u Kupu, a potom u Ligi za ostanak svladali su Metković Mehaniku u Osijeku te Ribola Kaštela u gostima. Pobjedničk­i niz pokušat će nastaviti u subotu od 18 sati, kada će u Zrinjevcu dočekati križevački KTC. - Zahtjevna i psihološki teška utakmica je pred nama. Nakon odličnog ulaska u polusezonu i tri uvodne pobjede, sljedeći protivnik nam usmjerava ostatak sezone. Ekipa KTC-A puna je odličnih individual­aca, dobro je vođena i uigrana, i svako opuštanje nas može dovesti u probleme. Činjenica je da smo u odličnoj formi, koju treba pokazati i u ovom susretu. Svi smo spremni dati i posljednji atom snage da dva boda ostanu u Osijeku - poručio je trener rukometaša Osijeka Frano Veraja. ■

Hrvatski teniski reprezenta­tivac Ivan Dodig i njegov partner Austin Krajicek igrat će za naslov pobjednika ATP 500 turnira u Dubaiju, a suparnici će im biti Nizozemac Tallon Griekspoor i Nijemac Jan-lennard Struff. U prvom polufinalu su drugi nositelji Dodig i Krajicek nadigrali Indijca

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia