Glas Slavonije

U nedjelju je i “plus tri” dovoljno za preuzimanj­e prvog mjesta u poretku

-

Ulaze kvalifikac­ije za Europsko prvenstvo rukometaši­ca u drugu polovicu. Na kraju prve, Hrvatska je doživjela u trećem nastupu prvi poraz u sklopu 1 skupine. Izabranice Ivana Obrvana poražene su od glavnog i jedinog konkurenta za prvo mjesto, Rumunjske, koja je u Bistriti upisala pobjedu 26:24. Ipak, odluka o pobjedniku skupine pada u nedjelju u Koprivnici, gdje će domaćin imati motiv i podršku da nadoknadi zaostatak iz prethodnog dvoboja, koji nije nenadoknad­iv. Treba dobiti tri razlike, što Hrvatska sigurno može i napraviti, naravno uz bolju igru od one koju je prikazala pet dana prije.

- Odigrale smo prvu utakmicu protiv jake Rumunjske, koja ima određene promjene u svom sastavu, ali sve su to odlične igračice, u odličnoj atmosferi pune dvorane, samo s jednim treningom nakon putovanja od 12 sati. Imamo otvoren rezultat koji nam nudi da s dobrim izdanjem u Koprivnici ostvarimo ne samo plasman na Europsko prvenstvo koji po meni nije upitan nego i prvo mjesto u skupini. Vjerujem da kroz treninge koje ćemo imati na raspolagan­ju do kraja tjedna možemo podići razinu naše igre naviše i zabilježit­i pozitivan rezultat. Čestitam djevojkama na požrtvovno­sti, na borbi do posljednje sekunde, pogotovo u kriznim trenucima kada su se Rumunjke odvojile na +5. Ništa strašno se nije dogodilo s ovim porazom, on je snošljiv i vjerujem da imamo jako dobru šansu na našem terenu u nedjelju u Koprivnici da nadoknadim­o minus - smatra izbornik Obrvan.

Plasman na EP nije upitan, jer iz svake skupine na završnicu krajem godine u Austriju, Mađarsku i Švicarsku idu dvije prvoplasir­ane selekcije. Hrvatska i Rumunjska odskaču u odnosu prema Grčkoj i BIH, koje će se boriti za treće mjesto, koje nije nevažno, jer najbolji trećeplasi­rani kvartet iz sedam skupina imat će još dodatnu prigodu za plasman na EP. Mi te probleme naravno nemamo, ali imamo prigodu preuzeti jedinicu, koja bi u ždrijebu za prvenstvo trebala donijeti neke benefite. N.B. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia