Glas Slavonije

ŽOK Osijek protiv Riječanki će igrati pred TV kamerama

DOMAĆI SUPERLIGAŠ­KI VIKEND ZA OSJEČANE

-

Sve je bliži kraj osnovnog dijela odbojkaške Superlige. Muška konkurenci­ja imala je nešto gušći raspored, pa je dva koraka ispred ženske. Do kraja prvenstva nas ipak čeka još dosta uzbuđenja, a vikend nam ponovo donosi dvostruki program u osječkoj Maloj dvorani Gradski vrt.

Subotnji večernji termin (20 sati) rezerviran je za odbojkašic­e Osijeka, koje imaju veliku želju prekinuti miniseriju od dva poraza. Nisu oni donijeli nikakve poremećaju u sustavu trenera Darija Fančovića i njegovih igračica, koje su prije toga imale uspješnu seriju koja je (po)trajala čak devet kola.

- Izgubili smo zaredom dva derbija i od ekipa koje su i ispred nas na tablici. Domaći poraz od Marine Kaštela bio je tijesan, u pet setova, sljedeći, u Zagrebu, protiv lidera Mladosti smo ostali na nuli, ali smo u dva seta ravnopravn­o parirali - kaže trener odbojkašic­a s Drave, koje dočekuju sastava protiv kojeg su slavile u gostima u prvom dijelu sezone, Rijeku CO. - Slijede nam utakmice protiv ekipa kojima gori pod nogama i koje žele izbjeći zonu ispadanja. Na našu sreću, mi smo se osigurali, ali to nas ne smije uspavati. Imamo prigodu plasirati se među vodeći kvartet, taj neki voljni moment mora ostati na razini - smatra trener ŽOK-A Osijek, koji će se drugi put ove sezone predstavit­i i široj javnosti, jer će biti uključene i kamere Sportske televizije. U istom terminu Enna Vukovar gostuje u Karlovcu. Kelteks je favorit, ali sastava Ivane Tadić nema puno izbora ako se želi malo udaljiti od opasne zone. U 17. kolu još se sastaju: Dinamo – Nebo, Ribola Kaštela – Don Bosco i Brda – Marina Kaštela. Odgođeno je Split – Mladost, jer Zagrepčank­e igraju završnicu Mevza lige.

Odbojkaši su stigli već do 19. runde, pet dvoboja odigrat će se u subotu, a onaj nedjeljni je u Gradskom vrtu. On počinje u 15 sati, Mursa-osijek dočekuje Medicinar Trnje. Domaćin je četiri dana prije izvadio vizu za još jedno (peto) finale Kupa Vinko Dobrić, ali sada treba osvajati i superligaš­ke bodove. - Držimo dobar ritam u posljednje vrijeme, bio bi šteta prekinuti ga. Igramo protiv momčadi koja nas je nedavno namučila baš u Kupu, prije mjesec dana smo slavili u Zagrebu tek nakon pet setova. Potrudit ćemo se da sada ne bude gusto - priželjkuj­e polovica trenerskog dvojca mursaša, Zvonimir Bogdanović. Drugi slavonski superligaš će u goste (subota, 17). Marsonia je u komfornoj zoni, za razliku od svog domaćina Rovinja, stoga bi moglo biti zanimljivo. Ostali parovi: Centrometa­l – Ribola Kaštela, Mladost – Cratis Varaždin, Sisak – Zadar i Split – Rijeka. N. Benčina ■

Nakon ulaska u finale Kupa mursaši se okreću prvenstven­im obvezama

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia