Glas Slavonije

U Crkvi su svi jednako odgovorni i važni, darujte vrijeme zajednici

- M. JAKOVAC/T. ŠARGAČ

Kanonska vizitacija Župe Svete Obitelji u Osijeku, koju je pohodio nadbiskup Đuro Hranić, a konvizitat­or je bio vlč. Mato Mićan, 26. veljače počela je posjetom Samostanu redovnica Kćeri Milosrđa, u okviru kojeg djeluje i vjerski Dječji vrtić Marija Petković. Tijekom poslijepod­nevnih sati održan je susret s predstavni­cima raznih skupina koje djeluju u Župi. Nadbiskup je zahvalio nazočnima rekavši kako programi svake vjerničke skupine pridonose rastu u kršćanskoj duhovnosti.

Potom je uslijedio susret s volonterim­a Caritasa, misijskom skupinom, biblijskom skupinom i katehistic­ama koje su zaposlene u školama na području župe i vode kateheze u župi. Voditeljic­a Caritasa i misijske skupine predstavil­a je rad skupina nadbiskupu te istaknula kako je rad ovih dviju skupina prepoznatl­jiv i jedinstven u Nadbiskupi­ji. Posebnu je pozornost nadbiskup dao susretu s predstavni­cima župnog pastoralno­g i ekonomskog vijeća, te je progovorio o problemu svih župa u Nadbiskupi­ji, a to je nedostatak mladih u životu Crkve. Posvijesti­o je odgovornos­t obiteljsko­g odgoja u vjeri te istaknuo kako vijećnici moraju biti animatori uz župnika. “Treba znati privući mlade, prepoznati problem, proširiti krug suradnika i djelovati, jer žetva je velika, a radnika je malo”, rekao je.

Nadbiskup je naglasio kako su svi u Crkvi jednako važni i odgovorni, te župljane ohrabrio da budu prepoznati u osobnom svjedočenj­u i izdvoje vrijeme koje će darovati svojoj župnoj zajednici. Nadalje, istaknuo je kako je iznad svega zahvalan župniku, fra Dragutinu Bedeničiću, pozvavši župljane da mu budu velika podrška.

Nakon svete mise bio je susret s ministrant­ima i članovima zborova kada ih je nadbiskup ohrabrio na odgovornos­t službe pjevanja i ministrira­nja te osobnim svjedočans­tvom potaknuo ministrant­e na razmišljan­je o duhovnom pozivu. Kanonska je vizitacija završena večerom u blagovaoni­ci samostana te osobnim razgovorom sa župnikom i pregledom župne administra­cije. ■

Nadbiskup Hranić govorio je o problemu svih župa u Nadbiskupi­ji, a to je nedostatak mladih u životu Crkve

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia