Glas Slavonije

Vinkovci grade vrtić, prvi nakon četrdeset godina

Dječji vrtić Mali princ na Vašarištu moći će primiti 140 djece vrtićke i 36 jasličke dobi

- Miroslav Flego

Potpisivan­jem ugovora s izvođačem radova ispunjeni su svi preduvjeti i uskoro kreće gradnja Dječjeg vrtića Mali princ u vinkovačko­j četvrti Vašarište, prvog novog vrtića koji će u gradu na Bosutu biti izgrađen nakon više od 40 godina, a kojim će Vinkovci dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, podsjetio je gradonačel­nik Ivan Bosančić nakon čina koji praktički označava početak gradnje vrtića. - Imamo zaista lijep trenutak za Vinkovce, za mene, gradsku upravu, za naš Upravni odjel za društvene djelatnost­i, Agenciju VIA, koja je ponovno odradila velik posao i, naravno, za naš Dječji vrtić Vinkovci, uz čije smo sugestije sve pripremali. Izgradnjom novoga područnog vrtića Mali princ osigurat ćemo kapacitete za 176 novih mjesta - 140 za vrtićku i 36 za jasličku djecu. Uz izgradnju novog uskoro krećemo i u dogradnju dvaju postojećih objekata, pa će tako vrtić Naša radost dobiti 52, a Stribor 40 dodatnih mjesta – pojasnio je gradonačel­nik dodajući kako će Mali princ biti moderan objekt, izgrađen i opremljen prema najvišim standardim­a te da su, što je također vrlo važno, posao izvođenja radova i nadzora dobile vinkovačke tvrtke.

- Drago mi je što će upravo naše tvrtke, iz Vinkovaca, izgraditi novi vrtić, iz kojeg će, vjerujem, poniknuti mnogi uspješni Vinkovčani koji će u nekom budućem vremenu nositi naš grad. Građevine poput vrtića i škola ne rade se svaki dan, a mi evo pokrećemo čitav jedan novi ciklus gdje ćemo raditi proširenje dvaju vrtića, ali i graditi dvije nove škole i obnavljati postojeće. U konačnici, sve naše predškolsk­e i školske ustanove bit će nove ili obnovljene i proširene, a to je onaj standard koji smo zacrtali za grad Vinkovce i koji sada kreće u realizacij­u - poručio je Ivan Bosančić dodajući kako je Mali princ još jedan u nizu generacijs­kih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčani­ma, roditeljim­a i djeci, koja će uskoro na raspolagan­ju imati novo ugodno mjesto za učenje, igru i odrastanje u najboljim uvjetima.

Projekt “Izgradnja i opremanje područnog Dječjeg vrtića Mali princ s kuhinjom u gradu Vinkovcima” vrijedan je više od tri milijuna eura, od čega je nepovratni­h 1,8 milijuna eura. Financiran je preko Nacionalno­g plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarst­va znanosti i obrazovanj­a, izvođač radova je tvrtka Zuki d. o. o. iz Vinkovaca, a nadzor će provesti tvrtka CPM ING d. o. o., također sa sjedištem u Vinkovcima. Novi će vrtić biti površine 1831 četvorni metar, imat će kuhinju i sedam dnevnih boravaka za vrtićku djecu te tri dnevna boravka za jasličku djecu, a pri projektira­nju posebno se vodilo računa o najvažniji­m aktualnim standardim­a u građenju. Danijela Slipčević, direktoric­a Agencije za razvoj i investicij­e grada Vinkovaca VIA, objasnila je kako će zgrada biti nulte emisije CO2. Koristit će se visokokval­itetna toplinska izolacija, obnovljivi izvori energije i najučinkov­itiji sustavi grijanja. ■

Projekt stoji više od tri milijuna eura, od čega je nepovratni­h 1,8 milijuna. Posao domaćim tvrtkama

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia