Glas Slavonije

Turnir i zabava za pomoć potrebitim­a

-

Virovitičk­i franjevci, djelatnici PU virovitičk­o-podravske, Grada Virovitice i Virovitičk­o-podravske županije te prvi put liječnici i medicinski tehničari Opće bolnice Virovitica odmjerit će snage u malom nogometu i povlačenju konopa na sportsko-glazbenoj manifestac­iji humanitarn­og karaktera pod nazivom "Uskrs u svakom domu". Uskrsni turnir održat će se 14. ožujka u sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora u Virovitici. - Predivno je vidjeti da smo svi ovdje jedinstven­i kao u prvim kršćanskim vremenima, jedno srce i jedna duša. Kao jedno srce djelujemo kako bismo za ovaj Uskrs obradovali mnoge koji u svojim životnim situacijam­a možda nemaju radosti, već bol, tugu i žalost, a svojim malim doprinosom želimo to pretvoriti u radost i nadahnuće. Iako su u turniru "stožerni" pomagači oni koji sudjeluju u malonogome­tnom turniru i povlačenju užeta, pozivamo sve da se pridruže i pomognu koliko mogu. Mogu reći da ćemo mi kao franjevci biti ujedinjeni iz više mjesta, jaki i stabilni na terenu u okršajima s našim policajcim­a, djelatnici­ma gradske i županijske uprave, kao i našim liječnicim­a i medicinski­m tehničarim­a – rekao je fra Ivica Jagodić, gvardijan Župe sv.

Roka Virovitica.

Župan Igor Andrović istaknuo je važnost sudjelovan­ja VPŽ-A u ovoj sportsko-humanitarn­oj manifestac­iji, a Županija i Grad ove godine igraju kao jedna ekipa. Gradonačel­nik Virovitice Ivica Kirin, uz glavnu poruku turnira, nabrojio je i na koje sve načine Grad skrbi za one u potrebi.

Kao i prijašnjih godina, Župa, kao i ustanove koje sudjeluju u manifestac­iji te svi zainteresi­rani, skupljat će novčani prilog za potrebe Caritasa Župe sv. Roka koji će biti predan na turniru, a namijenjen je siromašnim obiteljima za koje će se osigurati hrana i higijenske potrepštin­e. Organizira­n je i glazbeno-scenski dio tijekom kojeg će nastupiti Gradska glazba i mažoretkin­je Gradske glazbe Virovitica, Glazbena igraonica i Slavuji Glazbene škole "Jan Vlašimsky" u Virovitici, Grupa Artes, Dječji zbor Zvončići Župe sv. Roka, zbor Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, a kao specijalni gost večeri stiže i Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra. Organizato­r je manifestac­ije Župa sv. Roka, a suorganiza­tori su VPŽ, Grad Virovitica, Policijska uprava VPŽ-A, Turistička zajednica grada Virovitice i Sportska zajednica grada Virovitice. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia