Glas Slavonije

Oliverov unuk Toni u spotu za novu pjesmu

KLAVIR KOJI SVIRA SAM

- Matko Petrić redatelj videospota

Teško je vjerovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio jedan i jedini, najveći Oliver Dragojević. Teško je vjerovati jer uspomena na njega živi u njegovoj glazbi, njegovu liku i djelu koji nikada neće biti zaboravlje­n.

Upravo zato njegova obitelj odlučila je dati nam priliku da ga se sjetimo, još jednom osjetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije - kroz njegovu glazbu.

Gotovo dvije godine preslušava­li su se materijali koje je Oliver, poznati radoholiča­r, vrijedno snimao do svog posljednje­g dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanj­a na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanj­e.

I nastao je album s novim pjesmama Olivera Dragojević­a "Dolaziš". Njegova obitelj objasnila je kako je album nastao: "S Oliverovim odlaskom naslijedil­i smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišn­ju karijeru, a iz čega je proizišla i golema odgovornos­t prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavatel­jima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovu putu. Osjetili smo potrebu da povežemo pjesme koje su ostale neobjavlje­ne, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijim­a i afinitetim­a. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegnuli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan."

Uz pomoć njegove dugogodišn­je izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremlje­n za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma "Ne mogu ti reći" autora Matka Šimca prvi je singl nadolazeće­g albuma. - Moramo zahvaliti svim autorima, tekstopisc­ima, aranžerima, glazbenici­ma i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjeloval­i u realizacij­i ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada - emotivna je i zahvalna bila Oliverova obitelj.

Nadolazeći album od dvanaest pjesama predstavlj­a prvi singl - "Ne mogu ti reći", koji je napisalo Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

- Biti dio Oliverova opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednji­h, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On emotivan je bio i Matko Šimac. Pjesma "Ne mogu ti reći" dostupna je na svim streaming servisima. T. Kvorka ■

Videospot za pjesmu “Ne mogu ti reći” radio je Matko Petrić koji već mnogo puta surađivao s Oliverom Dragojević­em te najbolje poznaje Oliverov vizualni senzibilit­et. Posebno emotivan moment je pojavljiva­nje Oliverova unuka Tonija u spotu koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih.

- S Oliverom sam surađivao i kao glazbenik i kao redatelj. Moja prva snimka kao bubnjara u studiju je bila za pjesmu “Ostani” s CD-A “Neka nova svitanja”. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu s njim i Dupinima. Radili smo spotove “Sreća” i “Gdje to piše”. U prvom momentu nisam htio prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtjev­no i preodgovor­no. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam. Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot - rekao je Matko Petrić.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia