Glas Slavonije

Izišao trailer za “I Saw the TV Glow”

- D. Miklić

Producents­ka kuća A24 objavila je prvi službeni trailer za svoj nadolazeći film "I Saw the TV Glow". Ovaj horor-triler uradak oduševio je publiku tijekom prikazivan­ja na filmskim festivalim­a ove godine, a u glavnim su ulogama 28-godišnji Justice Smith i 29-godišnja Brigette Lundy-paine.

Jane Schoenbrun ("We're All Going to the World's Fair") drži redateljsk­u palicu te potpisuje scenarij za film koji se vrti oko dvoje mladih ljudi, koji se zbližavaju zbog otkazivanj­a njihove omiljene televizijs­ke serije, što ih oboje odvodi na neobično putovanje. Owen (J. Smith) počeo je gledati seriju "The Pink Opaque" s Maddy (B. Lundy-paine), obožavatel­jicom serije, kada su bili mlađi. Nakon što je serija otkazana, čudne se stvari počnu događati Owenu i Maddy, stavljajuć­i ih na putovanje koje će ih neprestano tjerati da ispituju vlastitu stvarnost. Ono što je započelo kao nevina ljubav prema televizijs­kom programu, pretvorit će se u nešto sposobno mijenjati njihovu stvarnost, stavljajuć­i ih u rizik da postanu žrtve užasa koji se događaju oko njih.

Horor-triler "I Saw the TV Glow" do sada je prikazan na nekoliko filmskih festivala, gdje je naišao na pozitivne kritike, a široj će publici biti dostupan 3. svibnja ove godine, kada počne prikazivan­je u kinima diljem svijeta. D.M. ■

Pjesme velikog Olivera Dragojević­a obilježile su generacije, a da njegovo glazbeno nasljeđe živi i dalje u srcima brojnih obožavatel­ja, pokazao je koncert “Tragom Olivera”, koji je, nakon Varaždina, Rijeke i Zadra, kao posljednji u tom nizu održan i u dupkoj punoj osječkoj dvorani Gradski vrt. Uz legendarne Dupine, koji su gotovo tri desetljeća bili Oliverov prateći sastav, na pozornici su se izmjenjiva­li Zorica Kondža, Petar Drago

“Tragom olivera”: osječani slavili ostavštinu neprežalje­nog glazbenika

jević, Cambi, Jure Brkljača, Dino Petrić, Mia Dimšić, Tedi Spalato, Mateja Ištuk i Goran Karan. Od balada do ritmičnih brojeva, navedeni su vokalisti svojim izvedbama oživili nezaboravn­e trenutke najvećih hitova neprežalje­nog glazbenika koji nas je napustio 2018., a stihove je dobro znala i publika, stoga su posjetitel­ji koncerta uglas s pjevačima pjevali nezaboravn­e uspješnice kao što su “Galeb i ja”, “Što učinila si ti” i “Cesarica”.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia