Glas Slavonije

Dinamo se opet provukao, neodlučeno na Opus Areni

Osijek je bio nadomak pobjede, a Dinamo se opet izvukao u sudačkoj nadoknadi

- Dalibor Keler IGRAČ UTAKMICE: DOMAGOJ BUKVIĆ (OSIJEK)

Itreći put ove sezone nogometaši Dinama na dramatičan su način uspjeli izbjeći poraz od Osijeka. Jesenas su na Opus Areni Modri stigli dva pogotka zaostatka u utakmici nakon koje su se vukli veliki repovi zbog kaznenih udarca dosuđenih za goste, u Maksimiru su Zagrepčani do pobjede došli u 90., a sinoć na Opus Areni do boda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Osijek je prije toga imao velikih prilika osigurati pobjedu, ali što okvir vrata, a što vratar Dinama Ivan Nevistić u tim su trenucima ostavili nadu gostima za izbjegavan­je poraza koju su oni na kraju uspjeli iskoristit­i pogotkom Kulenovića. Inače, napadaču Dinama to je već drugi put ove sezone kako je ojadio Bijelo-plave duboko u sudačkoj nadoknadi jer je nešto slično jesenas učinio u Kranjčević­evoj, ali u dresu Lokomotive kada je također kasnim winnerom svojoj momčadi donio jedan bod. Osijek ima pravo biti nesretan jer odigrao je dobru utakmicu, ali su ga ovaj put realizacij­a, ali i određena neodlučnos­t kada je trebalo raščistiti neke situacije u sudačkoj nadoknadi stajali pobjede kojoj je još jednom protiv Dinama bio nadomak.

Bukvićeva minijatura

Na početku susreta navijači Osijeka izrazili su svoje nezadovolj­stvo ispadanjem iz Kupa od Lokomotive prozivajuć­i prvo igrače, a nakon toga i čelnike kluba od kojih su tražili bolje igre i rezultate u budućnosti. No, čim je počeo susret, sve je to nestalo i krenula je podrška. NK Osijek je opet priredio i prigodnu koreografi­ju vezanu uz 77. rođendan koji je proslavlje­n ranije ovog tjedna. U početku utakmice Dinamo je pokazao nešto više inicijativ­e, ali i to je kratko trajalo, tek desetak minuta, nakon čega je Osijek preuzeo konce igre u svoje ruke. U tom uvodnom dijelu dogodilo se po jedno uzbuđenje pred oba vratara. U trećoj minuti Jurišić je pokušao ubaciti loptu pred vrata, što je blokirano, no lopta je u neugodnom luku krenula prema vratima, pa ju je Nevistić bio prisiljen skrenuti u korner. Tri minute kasnije Sučić je ubacio pred vrata Osijeka, gdje je bio Petković, ali mu je Duarte uspio zasmetati upravo koliko je trebalo kako Dinamov centrafor ne bi mogao uputiti ozbiljniji udarac prema Malenici. U eri svoje bolje igre Osijek je najbolje pokušaje imao iz prekida, i to kroz kombinacij­e. U 20. minuti Čokaj je proigrao Nejašmića na desetak metara od vrata, njegov je udarac blokiran, ali je lopta išla prema vratima Dinama, Nevistić ju je mogao samo nijemo promatrati jer je ostao na krivoj nozi, ali je ona na sreću Dinama završila zamalo pokraj desne vratnice. Ipak, u 26. minuti Osijek je uspio okruniti svoju nadmoć koju je imao

nesreća

OSIJEKU JE POBJEDA IZMAKLA U SUDAČKOJ NADOKNADI

u tim trenucima. Nevistić je krenuo u izlet sa svojih vrata, koji je završio autom za Osijek, Mierez je brzo vratio loptu u igru, bacio ju je Bukviću, koji je na "vrtuljak" stavio Theophilea-catherinea, dobro ga je provozao, pa onda s osam-devet metara pogodio sam donji kut za erupciju radosti na Opus Areni. Nakon toga, očekivano, Dinamo je pojačao tempo igre, pa je do odlaska na odmor uspio dvaput prijetiti. Prvo je Bernauer u 38. minuti uputio neugodan udarac glavom koji je Malenica ispod grede morao prebaciti u korner, a u 42. minuti Nejašmić je umalo prevario vlastitog vratara. Petković je pokušao prebaciti obranu Osijeka, Nejašmić je glavom zahvatio loptu, ona je krenula prema vratima Osijeka, ali ju je nekako uspio ščepati Malenica i spriječiti izjednačen­je. Osijek je odigrao hrabro prvo poluvrijem­e. Bili su Bijelo-plavi agresivni, nisu se dali pritisnuti, ali najvažnije od svega uspjeli su doći do rezultatsk­e prednosti.

Kulenović kaznio promašaje

Iako smo pomislili kao trener Osijeka Zoran Zekić napokon neće morati tijekom odmora praviti promjene u momčadi, jedna se ipak dogodila jer je kapetana Vedrana Jugovića zamijenio mladi Marin Prekodrava­c. Osijek nije stao ni u nastavku, već je koristio svaku priliku napasti Dinamo. U 50. minuti raspoložen­i

Bukvić je odapeo s 20-ak metara, a taj je pokušaj fijuknuo pokraj desne vratnice. Kako je vrijeme odmicalo, igra se sve više rasplamsav­ala jer je Dinamo morao posve otvoriti karte, što je ostavljalo Osijeku puno prostora za protunapad­e. U 62. minuti Osijek je imao prvu veliku priliku za udvostruča­vanje vodstva. Jurišić je ubacio slijeva, a mladi Prekodrava­c se ubacio iz drugog plana, posve nečuvan pucao glavom s desetak metara, no visoko preko vrata. Samo minutu kasnije još bolju priliku imali su Bijelo-plavi. Pušić je uposlio Miereza, koji se ubacio ispred Brenauera, snažno pucao i žestoko zatresao gredu. Trener Dinama Sergej Jakirović povukao je prve poteze s klupe u tim trenucima, a utakmica je doista postala vrlo uzbudljiva. Bilo je puno gužvi pred Malenicom, ali prave prilike opet je imao Osijek. U 85. minuti Nevistić je s dvije čudesne obrane spriječio Osijekov odlazak na dva pogotka razlike. Prvo je skinuo udarac Miereza sa sedam-osam metara, a nakon toga i Matkovića iz još veće blizine. U samoj završnici su

- Opus Arena. Vrijeme i teren idealni za igru. Gledatelja: Sudac: Igor Pjača (Zelina) - 6. Strijelci: 1:0 Bukvić (26), 1:1 Kulenović (90+4). Žuti kartoni: Čokaj, Mierez (Osijek), Kulenović, Petković (Dinamo). Crveni kartoni:

OSIJEK

Malenica 6,5, Omerović 6, Duarte 6,5, Bralić 6,5, Jurišić 6,5, Nejašmić 6,5, Čokaj 6,5 (od 90. Brlek -), Pušić 6,5 (od 83. Mkrtčjan -), Bukvić 7,5 (od 81. Matković -), Jugović 6 (od 46. Prekodrava­c 6), Mierez 6,5.

DINAMO

Kohorta je napustila tribine, valjda iz prosvjeda što je sudac Pajač označio čak osam minuta sudačke nadoknade

Nevistić 7, Ristovski 6, Bernauer 6 (od 80. Kulenović 6,5), Thepohile-catherine 6, Perković 5,5, Mišić 6 (od 80. Halilović -), Sučić 6 (od 58. Ademi 6), Kaneko (od 58. Špikić 6), Baturina 6, Hoxha 6(od 70. Brodić), Petković 6.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia