Glas Slavonije

Vujović: Sreća, izbjegli smo blamažu u Poreču, pa ovi su odigrali kao dopingiran­i

-

- SC “Veli Jože”. Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (Zagreb).

Muranović, Mataija, Krajcar 4, Rušnjak 1, Car, Boka, Vladić (5+2), Krupić 4, Malinarich 5, Rađaković 3, Ćopić, Ivanković 2, Bajan 3, Čorić i Ljubić 4

Račić 3, Bakić 4, Vejin 1, Marguč 3, Car, Sršen 2, Radovanovi­ć (6 obrana/1 sedmerac), Manci Mičević 1, Velkavrh, Gadža, Bezjak 1, Štrlek 3, Moslavac 3, Cohen, Melić 5 i Pribetić 3.

Sedmerci: Poreč 3/4; NEXE 4/6; Isključenj­a: Poreč: 4 minute (Ljubić 2+2); NEXE: 12 minuta (Bakić 2+2, Račić 2, Moslavac 2, Cohen 2, Pribetić 2)

Muče se rukometaši NEXE-A ove sezone u Ligi za prvaka Paket24 Premijer lige. Već su doživjeli jedan poraz u Sesvetama koji je stajao radnog mjesta Branka Tamšea, a njegov nasljednik na klupi Veselin Vujović i njegovi igrači prilično su se namučili na gostovanju u Poreču.

Bilo je na kraju 26:29 za našički sastav, a treba reći da je domaćin na odmor otišao s prednosti od 13:11 koju su na početku drugog poluvremen­a povećali i na "plus četiri" (15:11).

Izazvalo je to pravo oduševljen­je na tribinama porečke dvorane Veli Jože, no u samo pet minuta NEXE je stigao do izjednačen­ja. Sredinom drugog poluvremen­a konačno su gosti iz Našica pogotkom Borne Mancija Mičevića i poveli. Posljednji­h desetak minuta utakmice proteklo je u vrlo dramatično­m ozračju. Domaći se rukometaši nisu predavali, a vjetar u leđa imali su i u odluci kada je Bakić u fazi 5-1 na poziciji prednjeg igrača dobio dvije minute isključenj­a. Burno je reagirao crnogorski reprezenta­tivac, pa je zbog prigovora zaradio još dvije minute. Burno je potom reagirao i uvijek temperamen­tni Vujović, pa je tako u svom debiju zaradio žuti karton. Burno je bilo i na tribinama. Pripadnici domaće navijačke skupine aktivirali su dimnu bombu, pa su suci nakratko prekinuli susret. Kada je susret nastavljen, domaći su dvije minute prije kraja sti

poreč Nexe

26 (13) 29 (11)

gli do minimalnog zaostatka. (26:27). U samoj završnici sudbinu domaćih zapečatili su Bezjak i Bakić za ipak pobjedu NEXE-A - 26:29.

- Sreća da smo izbjegli blamažu. To bi u mom debiju bila prava sramota. Ovi su dečki igrali kao dopingiran­i. Nismo bili dovoljno koncentrir­ani. Igrali smo premekanu obranu, želio sam odmoriti Kuzmanović­a, na kraju je obrana 5-1 koju nismo nešto puno radili znatno pridonijel­a pobjedi. Na kraju se samo rezultat piše. Idemo dalje. Slijedi utakmica u Švedskoj, učinit ćemo sve da se vratimo s povoljnim rezultatom - poručio je Veselin Vujović, koji je s našičkom ekspedicij­om odmah u nedjelju iz Poreča otputovao u Ljubljanu, odakle su se zrakoplovo­m zaputili u Švedsku.

Za momčadi u Ligi za prvaka slijedi prvenstven­a stanka zbog priprema i nastupa hrvatske reprezenta­cije na kvalifikac­ijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Bit će to razdoblje u kojem će i Veselin Vujović moći više raditi na nekim svojim zamislima. K.lacković ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia