Glas Slavonije

Sjajni Vašarević i Čičak doveli su Osijek na vrh Lige za ostanak

- Karlo Vašarević igrač RK Osijek

osijek KTC

- Dvorana Zrinjevac. Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić Zagreb.

33 (13) 30 (14)

Hećimović 8+0, Frajhaut 2+1, Babić 1, Purić 4, Zrno 1, Čičak 10-5, Ninaj, Lukac 1, Čurić 2, Kekez, Vuković 1, Maganić, Vašarević 11, Kovačević, Liščić i Nedić 2.

Grgić 7+1, Haman, Marković 4, Vinković 2-2, Ostarčević, Harča, Dujmović 6, Perajica, Jurakić 7-1, Punčec, Maričić 2, Ezgeta 5, Tandara 4 i Mršić.

Osijek 6-5, KTC 4-3;

Osijek 2 minute; KTC 12 minuta Ostarčević 2+2, Maričić 2+2, Ezgeta 2, Tandara 2.

Karlo Vašarević brojio je do 11, David Čičak do deset. Rukometaši Osijeka ukupno 33. I četvrte uzastopne pobjede u nastavku sezone, a treće u Premijer ligi, koja ih je dovela na vrh Lige za ostanak. Skinuli su s vrha KTC, koji je u subotu gostovao u Zrinjevcu i koji se definitivn­o pokazao

Zabio sam 11 pogodaka, moglo ih je biti i više. Ne gledam svoj učinak, najvažniji su bodovi, ali drago mi je da mi suigrači vjeruju i što mi bacaju lopte koje sam ovaj put dobro iskoristio

najboljim suparnikom Osječanima od početka sezone. Ima u njihovim redovima pravih rukometnih "iskusnjara". "Guglali" smo godinu rođenja Vladimira Ostarčević­a. Sjećamo ga se čak kao nekoga tko je kucao na vrata reprezenta­cije u vremenima kada se u Hrvatskoj plasman u polufinale velikih natjecanja smatralo nešto normalno. Ostarčević u 42. godini još je aktivan na premijerli­gaškim parketima. Pokušali su gosti iz Križevaca u Zrinjevcu odigrati "šahovsku" partiju, zaustaviti bilo kakve nalete i lake pogotke domaćeg sastava. To im je u jednom dijelu utakmice i uspijevalo.

Odlično su Osječani otvorili utakmicu. Raspoložen je bio vratar Dino Hećimović, koji je ponovno zaslužio skandiranj­e "osječkih štuka", navijača odnosno dječacima iz rukometne škole. I onda su Osječani nanizali nekoliko tehničkih pogrešaka. Bilo je u tom dijelu i diskutabil­nih sudačkih odluka, pa su gosti okrenuli rezultat. Zahvaljuju­ći seriji u posljednji­h osam minuta prvog poluvremen­a od 7-3 na odmor su otišli s minimalnom prednosti. Sredinom drugog poluvremen­a konačno su Osječani uspjeli nametnuti svoj ritam. Vašarević je trčao u kontru, postigao je niz pogodaka, pa su u posljednji­h deset minuta ušli s prednosti koju su sačuvali do kraja. Štoviše, završnica uopće više nije ponudila nikakve dramatične tonove.

- Bio je to pravi derbi kola. Znali smo da će pokušati usporiti našu igru. Prvi dio uspjeli smo dobro nametnuti svoj ritam, pa smo ušli u "crnu rupu", njihov vratar nas je izluđivao, a imali smo i tehničkih pogrešaka. U drugom poluvremen­u smo ubacili u višu brzinu i doista nakon svega, četiri pobjede u nizu, možemo biti ponosni na sebe - poručio je Karlo Vašarević, najbolji strijelac susreta s 11 pogodaka.

- Moglo ih je biti i više. Ne gledam svoj učinak, najvažniji su bodovi, ali drago mi je da mi suigrači vjeruju i što mi bacaju lopte koje sam ovaj put dobro iskoristio - poručio je Vašarević.

Osječanima slijedi gostovanje u Rudama. Tamo idu posve neoptereće­ni jer su svoje na početku drugog dijela sezone iznimno uspješno odradili. Slijedi potom dva tjedna stanke. K. Lacković ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia