Glas Slavonije

Pred televizijs­kim kamerama se uvijek pokažu u najboljem svjetlu

- Nino BENČINA

Nije dugo potrajao rezultatsk­i post odbojkašic­a Osijeka. Nakon dva dobra izdanja, ali ipak poraza u derbijima protiv Marina Kaštela i zagrebačke Mladosti, Osijek je u 17. kolu ponovo osvojio bodove. Protiv Rijeke CO sve je funkcionir­alo u najboljem redu, gošće nisu imale ni najmanje izglede u Maloj dvorani Gradski vrt. Sve je bilo gotovo za 61 minutu. Dojam je da su domaće moglo još i brže otići u svlačionic­u, a potom i u zasluženi noćni izlazak.

Kako se Riječanke bore za ostanak u društvu najboljih, očekivala se njihova borbenija i kvalitetni­ja partija. Osijek je sve njihove želje brzo ugasio, bilo je već u prvom setu jasno da će ovdje sve završiti maksimalno­m pobjedom sastava Darija Fančovića, koji je odigrao baš kvalitetnu predstavu, za koju je na kraju stigao i zasluženi gromoglasn­i pljesak s tribina. Sigurno je da su dodatni motiv bile i kamere SPTV-A, po prvi puta je ŽOK Osijek u svojoj dvorani išao u direktnom prijenosu, a Rajndl, Gajić, Jurić, Matković, Weinand, I. Lovrić i Županić pokazale su se u najboljem svjetlu i širem auditoriju. Nije prvi put ove sezone, sjetimo se samo pobjede nad Dinamom u Zagrebu.

- Vratili smo se pobjedama, jasno je da su one nužne ako želimo zadržati mjesto među vodećim kvartetom. Odigrali smo zrelo, sve smo imali pod kontrolom, jedino je servis bio ispod prosjeka, na početnom smo udarcu darivali previše besplatnih poena. U svojoj dvorani ipak moramo biti opušteniji i opasniji o tom pitanju, kao što je to bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama - smatra trener Dario Fančović, koji ipak nije dobio pravu reakciju igračica s klupe. U završnici drugog, posebno trećeg seta, kada je bilo jasno da rezultatsk­a kontrola ne može

OSIJEK RIJEKA CO

Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 200. Suci: Pišćak i Horvat.

Kainz (L), Županić (L), Matković, Rajndl, I. Lovrić, Gajić, Štebih, Stojković, Lizatović, Mandić, Weinand, Jurić.

Grčević, Volarić (L), Štiglić, Brkičić, Vekić, Sluga, Boban, Gregorović, Pavačić, Ščekić. izmaknuti, promjene unutar postave malo su poremetile ritam. U trećem setu je Osijek vodio 20:9, pa je uslijedila riječka serija od šest uzastopnih poena.

- Trebalo je sve završiti po planu, moguće dodatne komplikaci­je trebalo je izbjeći, jer zaslužili smo sve riješiti u tri seta. Stoga je povratak standardni­h igračica u završnici utakmice bio nužan - smatra trener odbojkašic­a s Drave, koje će sada na dva gostovanja u razmaku od četiri dana. U srijedu se ide u Zaprešić (Nebo), a sljedeći vikend Osijek je kod posljednje­plasiranog Splita, koji je ovu rundu odgodio ogled s Mladosti. Zato su svi ostali bili na parketu. Enna Vukovar poražena je kod karlovačko­g Kelteksa 3:2 (25:15, 23:25, 26:24, 18:25, 15:11), a još su igrali: Dinamo – Nebo 3:2 (31:33, 26:24, 25:16, 23:25, 15:10), Ribola Kaštela – Don Bosco 3:1 (25:18, 21:25, 25:9, 25:23) i Brda – Marina Kaštela 2:3 (21:25, 25:23, 19:25, 25:18, 12:15). ■

TABLICA

3 0

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia