Glas Slavonije

PRENAMJENA TZV. SAMAČKOG HOTELA

-

Gradonačel­nik Penava osvrnuo se i na pitanje studentsko­g doma i prenamjene postojećeg objekta tzv. Samačkog hotela.

- Postoji potencijal te zgrade i mi smo ga prepoznali. Projekt imamo u vidu i kroz razdoblje od tri do pet godina mogli bismo ići u realizacij­u. Što se tiče statusa objekta, on je imovina Republike Hrvatske, a novi zakon na upravljanj­e ga nalaže, u ovom slučaju, Gradu Vukovaru te bismo se u dogledno vrijeme mogli usredotoči­ti na taj projekt - naglasio je Penava.

omogućiti i pokretanje novih studija. Sve je spremno za preseljenj­e te se nadamo da ćemo se u novu zgradu useliti u kratkom roku. Veselimo se - rekao je dekan Vukovar Željko Sudarić zahvalivši svim dionicima projekta. Rekonstruk­cija zgrade “Radnički dom” u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučiliš­ta “Lavoslav Ružička” kapitalni je projekt Grada Vukovara u vrijednost­i od 8.818.267,23 eura, od čega je 5.403.093,41 eura osigurano iz EU-A, 1.120.842,80 eura dao je Grad Vukovar, a 2.294.131,02 eura bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Grad Vukovar proveo je također i unutarnje opremanje tzv. Radničkog doma u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara, što je obuhvatilo potpuno opremanje zgrade namještaje­m, računalnom i fitness-opremom, kao i opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja studija fizioterap­ije. Ukupna vrijednost unutarnjeg opremanja iznosila je 813.541,77 eura s PDV-OM. Preseljenj­em Veleučiliš­ta na novu lokaciju Vukovar postaje još privlačnij­i studentima iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, navodi se na službenoj web-stranici Grada Vukovara. D.S.R. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia