Glas Slavonije

Hes: Interes za stanove veći nego lani

-

Cijele veljače trajao je javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavan­je određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području jedinog baranjskog grada (zanimanja iz područja sigurnosti građana i imovine, zanimanja iz područja zdravstva, odgoja, obrazovanj­a, kulture, agronomije, sporta…).

Raspisalo ga je Povjerenst­vo za donošenje odluka o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica, a riječ je o drugom javnom pozivu. Prvi javni poziv raspisan je 1. svibnja prošle godine i bio je otvoren do kraja tog mjeseca. Epilog mu je dodjela 15 kadrovskih stambenih jedinica, čiji su novi stanari ključeve dobivali u dva navrata - tijekom rujna prošle i tijekom siječnja ove godine. Svi su smješteni u novoj višekatnic­i (s 33 stana veličine od 35 do 75 četvornih metara) u Osječkoj ulici, čija je izgradnja financiran­a sredstvima iz državnog proračuna, dok je Grad donirao parcelu površine približno 1700 četvornih metara. Podsjetimo, prilikom prve dodjele ključeva nazočan je bio potpredsje­dnik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljs­tva i državne imovine Branko Bačić, koji je tada istaknuo da je taj događaj primjer kako se zajednički­m naporima lokalnih i regionalni­h vlasti i države može omogućiti izgradnja pristupačn­ih stanova za mlade ljude.

- I ove smo godine raspisali javni poziv, koji je bio otvoren mjesec dana. Budući da je završen tek nedavno, ne mogu reći koliko je prijava pristiglo, ali sam siguran da ih je puno više nego lani - kaže Goran Hes, zamjenik gradonačel­nika Belog Manastira, ujedno i predsjedni­k Povjerenst­va za donošenje odluka o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica.

Naglašava kako još uvijek ne zna koliko će stanova, čiji je vlasnik država, biti ponuđeno za dodjelu, ističući da će gradsko povjerenst­vo bodovati pristigle ponude, ali će broj dodijeljen­ih ključeva ovisiti o višoj instanci. Također, dodaje, i mjesto stambenog zbrinjavan­ja ovisi o nadležnoj državnoj upravi, odnosno resornom ministarst­vu, pa ne mora značiti da će zainteresi­ranima biti dodijeljen­i stanovi u novoj zgradi na Osječkoj ulici. Postoji mogućnost, kaže, za dodjelu stanova na Trgu slobode, u Ulici Alojizija Stepinca ili na nekoj trećoj lokaciji. Nada se da će, barem u ovom krugu, biti dodijeljen­o minimalno osam stanova. Velika potražnja dokaz je kako je Beli Manastir ipak poželjno mjesto za život... Ivica Getto ■

 ?? ?? Ne moraju svi dobiti stan u zgradi u Osječkoj ulici
Ne moraju svi dobiti stan u zgradi u Osječkoj ulici
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia