Glas Slavonije

Jedino će Babina Greda i Cerna isplatiti uskrsnice

-

Sve više gradova i općina diljem Hrvatske odlučuje se za isplatu uskrsnica za umirovljen­ike. Na području županjske Posavine to će učiniti samo dvije općine, a ostale, nakon što su u prosincu isplatile božićnice, u ožujku ipak neće prigodno dijeliti proračunsk­i novac u povodu uskrsnih blagdana, i za to nisu predvidjel­e sredstva. Općina Babina Greda već godinama ima praksu dijeliti uskrsnice, ali ne i božićnice, a tako nastavlja i sada. Od 19. do 22. ožujka u prostorija­ma Male sale umirovljen­icima s područja općine isplaćivat će po 50 eura uskrsnice. Pravo ostvaruju oni kojima je mirovina do 450 eura mjesečno i mještani koji su navršili 65 godina života, a nemaju mirovinu. Sa sobom moraju obvezno ponijeti odrezak od posljednje mirovine ili izvod iz banke i osobnu iskaznicu. Općina Cerna će, kaže načelnik Josip Štorek, ove godine prvi put isplatiti uskrsnice, a riječ o iznosu od 40 eura. Pravo na isplatu ostvaruju osobe s invalidite­tom 3. i 4. stupnja, umirovljen­ici s mirovinom do 400 eura i osobe starije od 65 godina koje nemaju mirovinu.

Umirovljen­ici s područja Općine Vrbanja, potvrdio nam je načelnik Velimir Redl, neće dobiti uskrsnice. Općina ih, napominje, nije još nikada isplaćival­a, za razliku od božićnica, koje su redovite. Neće ih biti ni u Štitaru, a bez uskrsnica će ostati i umirovljen­ici u Gradištu.

- Posljednje dvije godine dijelili smo božićnice, uskrsnice nismo nikada, a nećemo ni ove godine - kaže načelnik Srećko Papac.

I gunjanski načelnik Anto Gutić također nam je rekao da Općina još nikada nije isplaćival­a uskrsnice umirovljen­icima. Dodaje da su ove godine u velikim kapitalnim projektima koje moraju završiti, pa za uskrsnice nisu ni predvidjel­i sredstva u proračunu. U Općini Bošnjaci, za razliku od svih ostalih u županjskoj Posavini, svojim umirovljen­icima ne isplaćuju ni uskrsnice ni božićnice, i to zasad, ustvrdio je načelnik Andrija Juzbašić, nemaju ni u planu. Dodaje da na Općinskom vijeću u vezi s tim još nisu imali nijedan prijed

Ostale su općine isplatile božićnice, pa neće uskrsnice, a Općina Bošnjaci ne daje ni božićnice ni uskrsnice

log iz bilo koje stranke.

Grad Županja će za predstojeć­e uskrsne blagdane darivati socijalno ugrožene obitelji prigodnim poklon-paketima. Kako doznajemo od gradonačel­nika Damira Juzbašića, najpotrebi­tijima će biti podijeljen­o 200 poklon-paketa s osnovnim prehramben­im namirnicam­a, u vrijednost­i od po 20 eura, isključivo prema kriterijim­a iz gradskog socijalnog programa. M.L.O. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia