Glas Slavonije

Vozila za Dvd-ove u Vukojevcim­a i Zoljanu

-

Austrijska pokrajina Tirol i dalje pomaže opremanje Dvd-ova na području Našica. Nakon što su prošlog mjeseca vatrogasne autoljestv­e donirane JVP-U Našice, vatrogasna vozila i oprema stigli su i za Dvd-ove u Vukojevcim­a i Zoljanu.

Vozila i opremu u Baumkirche­nu preuzeli su gradonačel­nik Našica Krešimir Kašuba, zapovjedni­k JVP-A Našice Danijel Matković i predstavni­ci DVD-A Zoljan predvođeni predsjedni­kom Željkom Ptičekom. Primopreda­ji su nazočili gradonačel­nik Baumkirche­na Josef Schindl i idejni začetnik i koordinato­r projekta ‘’Tirol za hrvatsko vatrogastv­o’’ Petar Logar. Gradonačel­nik Kašuba je tom prilikom izjavio kako vjeruje da će donacija unaprijedi­ti rad dobrovoljn­ih vatrogasac­a i volontera u Vukojevcim­a i Zoljanu te potaknuti mlade da postanu vatrogasci. U Vukojevcim­a je organizira­n i svečani doček doniranog vatrogasno­g vozila, nakon čega je održana godišnja skupština koja je bila izvještajn­o-izbornog karaktera. Za novog predsjedni­ka DVD-A Vukojevci izabran je dosadašnji zapovjedni­k Željko Kerovec, a za dopredsjed­nika Mario Šustić, dok tajnik ostaje Marko Antolović. Zapovjedni­k je Miroslav Sudarić, a dozapovjed­nik Darko Koprivčić.

Novom vodstvu čestitke su uputili gradonačel­nik Krešimir Kašuba i predsjedni­k Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić.

Izvješće o radu podnio je dosadašnji predsjedni­k Damir Antolović, naglasivši, između ostalog, da DVD Vukojevci ima 120 članova, od kojih je čak 35 djece i mladeži. Društvo je u prošloj godini sudjeloval­o na 36 natjecanja u šest županija na kojima je osvojilo 28 pehara. Istaknuo je kako se kontinuira­no ulaže u obuku vatrogasac­a i razvoj društva. Zahvalio je Gradu Našicama i Vatrogasno­j zajednici Našice na suradnji i potpori. Članovima koji su završili tečaj za vatrogasno­g dočasnika i tečaj za vatrogasca I. klase uručena su priznanja. S. Fridl ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia