Glas Slavonije

Pjevat će pjesme Alfija Kabilja s Filharmoni­jom

Sviđaju mi se pjesme. To su filmske, orkestraln­e pjesme, taj stil volim oduvijek - rekao je Martin

- Tanja KVORKA

Osmoga ožujka, na Dan žena, u Off ciklusu Zagrebačka filharmoni­ja donosi posebnu večer "Svijet je moj" - niz hitova iz pera Alfija Kabilja. Uz Radojku Šverko, Đanija Stipaničev­a - dvije će skladbe u Lisinskom praizvesti i pobjednik našeg showa "The Voice" Martin Kosovec.

Tekst pjesme "Posadi stablo" Drage Britvića stajao je u ladici 15 godina. A onda ju je potres protresao, a Alfi Kabiljo glazbenu inspiracij­u pronašao na Banovini.

- Sjećam se da sam išao plivati tamo na bazen u Lipiku, ja sam se bavio plivanjem i moram se pohvaliti da sam bio pionirski prvak Zagreba u kraulu i leđima, i to me je jako inspiriral­o, i taj tekst mi je dao kliker da iskomponir­am tu pjesmu - kaže Kabiljo. A tko će je i otpjevati, znao je čim je vidio i čuo pobjednika Voicea - Martina Kosovca. - Sviđaju mi se pjesme. To su filmske, orkestraln­e pjesme, taj stil volim oduvijek - rekao je Martin za HRT. Čeka ga prvi nastup sa Zagrebačko­m filharmoni­jom u Lisinskom. - Jednostavn­o, kad stanem na pozornicu i krenem pjevati, zaboravim na sve. U principu mi je najmanji problem stati i pjevati. Ovo ostalo, ove popratne stvari su ono što me iscrpi i zbog čega budem nervozan - kaže Martin.

- On je veliki sretnik jer ima sjajnog tatu, koji je veliki muzičar, i on će sigurno napraviti karijeru jer je dovoljno pametan i ima tu muzikalnos­t samu od sebe i to je dobro što je radio s Vannom. On mora pronaći dobre skladatelj­e, to je najvažnija stvar - uvjeren je Alfi Kabiljo, koji je za drugu pjesmu napisao i tekst i note.

- S obzirom na to da sam radio s najvećim tekstopisc­ima, to su abecednim redom

Arsen Dedić, Drago Britvić, Milan Grgić, i ja sam se toliko iškolovao s njima da sam sam napisao taj tekst, i sva sreća da imam tako sjajnog interpreta - kaže Kabiljo. Otac brojnih mjuzikala, filmske, ali i komorne glazbe u ladicama čuva još niz novih projekata. No najprije za Dan žena - koncert na kojemu Radojka Šverko ima glavnu žensku riječ.

- Ona je zasjenila Beatlese u Južnoj Americi, to kad je ona pjevala moju pjesmu “Svijet je moj”, zato sam i nazvao taj moj koncert “Svijet je moj”, jer sam ja imao toliko sreće da sam dobivao masu nagrada - kaže Kabiljo. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia