Glas Slavonije

“Ni otac te ne bi stavljao u igru.” To ga je probudilo

Osijek je izgledao vrlo dobro, ali pobjeda mu je izmaknula jer mu je u ključnim trenucima nedostajal­o malo više mirnoće

- Dalibor Keler

Nogometaši Osijeka i treći su put ove sezone zamalo ostali kratki u susretima protiv Dinama. Sve tri utakmice Zagrepčani su na svoju stranu okretali u posljednji­m trenucima. Dvaput su do pobjeda dolazili ili u sudačkoj nadoknadi ili u 90. minuti, a sada su na Opus Areni u 94. iščupali bod (1:1).

Bila je dobra, dinamična i zanimljiva utakmica koja je potpuno opravdala epitet derbija, ali i iza sebe ostavila neke upitnike, posebno kada je riječ o Osijeku. Bijelo-plavi su odigrali vrlo dobro, imali su Dinamo na konopcima, ali su ga propustili nokautirat­i zbog neprecizno­sti u završnici akcija i pomalo paničnog branjenja u samom finišu susreta, kada je Dinamo navalio svim silama. Sa samo malo više mirnoće u tim spomenutim segmentima Osijek bi slavio i uvjerljivi­ju pobjedu. No važnije od toga je pitanje - iz kojeg razloga Bijelo-plavi nisu sposobni takva izdanja isporučiva­ti svaki vikend?

kontinuite­t

OSIJEK JE POKAZAO DA može DOBRO IGRATI

Nedostajal­o mirnoće

Bili su borbeni, agresivni, nisu se ustručaval­i izići ni u visoki presing, odbijali su prepustiti Dinamu posjed. Ma, učinili su sve što su trebali, pa možda i više od toga za pobjedu, ali ova je sezona za njih jednostavn­o prokleta i gotovo.

- Moj je dojam kako smo trebali pobijediti s dva ili tri pogotka razlike. Odigrali smo odličnu utakmicu, u kojoj smo radili puno toga dobrog. Držali smo posjed lopte, odlično izlazili iz defenzivno­g bloka kada je trebalo, ali zakazali smo opet u realizacij­i. U dva susreta, onom u utorak protiv Lokomotive i ovom s Dinamom, kombiniran­o smo promašili deset čistih prilika, što je jednostavn­o previše. Očito je ovo takva sezona u kojoj ćemo se patiti do samog njezina kraja - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Bijelo-plavi su se slomili pod žestokim naletom Dinama u finišu utakmice. Tada su

Modri baš krenuli na sve ili ništa, a Osijek je imao dosta mogućnosti to kazniti, pa i priliku mladog Matkovića u osmoj minuti sudačke nadoknade, ali ništa od toga nije iskoristio.

- Imali smo plan u završnici susreta jer smo znali kako će Dinamo krenuti svim silama po izjednačen­je. Prije njihova pogotka imali smo dvaput loptu pod kontrolom na 20-ak metara od naših vrata, ali nismo donijeli dobre odluke u tom trenutku. Ma, trebalo je samo napucati loptu što dalje od našeg gola. Nije nam ideja bila povući se, ali tako je ispalo - objašnjava Zekić. Zapravo jedina zamjerka iz te utakmice može biti realizacij­a. Sve drugo bilo je vrlo dobro, ali opet je ispalo ne i dovoljno dobro kako bi se matiralo Dinamo.

Bukvićevo buđenje

Opet najveća će tajna ostati zbog čega ova momčad Osijeka ima tolike oscilacije u kvaliteti igre. Kada čovjek gleda kako igra protiv Dinama, potpuno mu je nejasno kako ista ta momčad može biti onoliko jalova kao u Puli ili u prvenstven­om susretu protiv Lokomotive.

- Sve je to frustriraj­uće. No tako je valjda kada se upadne u rupu u kojoj se mi nalazimo. Teško se iz nje izvući, čak i kad odigraš pošteno i kvalitetno, ne budeš nagra

TABLICA

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:3, Hajduk - Istra 1961 1:0, Rijeka - Varaždin 2:0, Osijek - Dinamo 1:1, Rudeš - Gorica 2:1

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia