Glas Slavonije

I Ivan Perišić je pozvan na team-building u Abu Dhabiju

- Ivana LIOVIĆ

Izbornik hrvatske nogometne reprezenta­cije Zlatko Dalić objavio je popis od 25 igrača koje planira povesti na međunarodn­i prijateljs­ki turnir W Cup, koji će se igrati u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima od 22. do 26. ožujka. Zanimljivo, na izbornikov­u popisu je i Ivan Perišić, koji se još uvijek oporavlja od teške ozljede koljena. - Radujemo se novom okupljanju nakon duge pauze od posljednje utakmice reprezenta­cije kada smo osigurali plasman na EURO 2024. Nije bilo razloga za neke veće promjene, ostajemo vjerni igračima koji su izborili Europsko prvenstvo, s time da smo prvi put pozvali Dominika Kotarskog, kojeg želimo vidjeti u okruženju reprezenta­cije s obzirom na kontinuite­t dobrih igara - poručio je izbornik Dalić.

S obzirom na to koliko Ivan Perišić znači Vatrenima, svi jedva čekamo njegov povratak na teren. Dalić ga je zvao, ali nije realno očekivati da će zaigrati u Emiratima.

- Turnir u Abu Dhabiju nam je vrlo važan u pripremi za EURO, s posebnim naglaskom na osnaživanj­e dobre atmosfere i zajedništv­a. Zato je s nama i Ivan Perišić, koji je u posljednjo­j fazi oporavka, ali neovisno hoće li moći zaigrati. Bitno je da kao dokapetan i jedan od lidera momčadi bude dio ovog okupljanja koje vidimo kao priliku za team-building te me veseli što je Ivan iskazao veliku želju biti s nama u Emiratima. To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju.

Uz hrvatske nogometaše, na turniru u pustinji Emirata nastupit će reprezenta­cije Tunisa, Egipta i Novog Zelanda. Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Tunisa na stadionu Al Jazira (22. ožujka), a istoga dana će se za na stadionu Al Wahda za mjesto u finalu bo

Čepinčanin Borna Barišić je za turir u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima dobio pretpoziv

riti Egipat i Novi Zeland. Poraženi će igrati utakmicu za treće mjesto, a ona je na rasporedu 25. ožujka na stadionu Al Wahda, a finale je dan poslije na stadionu Al Jazira. Dalić je poslao 25 poziva te za ovu akciju uputio i šest pretpoziva, a dobili su ih Borna Barišić, Duje Ćaleta-car, Nikola Moro, Luka Sučić, Marco Pašalić i Niko Kristian Sigur. - Imamo još dva tjedna do okupljanja, pratit ćemo pozorno nastupe svih igrača i odlučiti ako ćemo povesti još jednog ili dva igrača koliko još imamo prostora - zaključio je izbornik, koji je okupljanje reprezenta­tivaca zakazao za 18. ožujka u Zagrebu, a dan poslije će se Vatreni zaputiti prema Abu Dhabiju. Turnir će biti priprema za EURO u Njemačkoj, a prije njega hrvatski nogometaši će još odigrati prijateljs­ke utakmice sa Sjevernom Makedonijo­m (3. lipnja u Rijeci) i Portugalom (8. lipnja u Lisabonu). ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia