Glas Slavonije

Darda iskoristil­a kiks “Radnika” iz Dalja i približila se Vardarcu

-

Nakon 19. kola Međužupani­jske nogomene lige Osijek-vinkovci došlo je do promjena pri vrhu tablice. Vardarac je ostao lider, prvo je mjesto učvrstio novom domaćom pobjedom, a iza leđa mu je došao susjed iz Baranje, momčad Darde. Darđani su iskoristil­i poraz daljskog Radničkog u Bošnjacima i skočili na drugu poziciju, ali kraj Đole gledaju na sam vrh i kako bi se što prije vratili u Treću NL Istok.

Vardarac je kod kuće dočekao Tomislav i na Livanu ga poslao s četiri lopte u mreži. Iako se konačnih 4:1 čini da su domaćini imali lak posao, nije bilo baš tako. Vardarac je poveo u 14. minuti pogotkom Marka Kirchbauer­a, tih 1:0 stajalo je do 58. minute kada Lovro Kozić pogađa za 1:1. No kad je Dominik Tkalec raspoložen, lider se nema čega bojati. Tkalec je u 67. ponovno vratio prednost Baranjcima, a u 78. povisio na 3:1. U posljednji­m trenucima susreta Fran Ivaci je zabio za konačnih 4:1. Momčad koju s klupe vodi Marko Dinjar odradila je posao kako se očekivalo, nova tri boda su na kontu i Varadarac sada ima plus šest u odnosu prema prvom pratitelju. To je Darda, koja je kraj svoje Đole prema očekivanju svladala Otok s 2:0. Nakon blijedog i nezanimlji­vog prvog poluvremen­a Relja Mihajlović je u 60. minuti donio prednost domaćinu, a pobjedu Darđana u 74. potvrdio je Dominik Dubravac. Radnički iz Dalja kiksao je u Bošnjacima, gdje mu je mjeru uzeo Zrinski, koji je bio desetkovan kartonima i ozljedama igrača, pa je u zapisniku imao samo 14 igrača. No i tih 14 bilo je dovoljno za pobjedu protiv favorita. Pogodak vrijedan tri boda za ostanak bodova kod kuće zabio je Stjepan Naglić iz kaznenog udarca u 15. minuti. Inače, gosti su od 32. minute imali igrača manje na terenu nakon što je isključen Borna Cebić. Igrači Zrinskog pobjedu su posvetili svom vrataru Ivanu Lešiću, koji nije bio s njima, jer mu je preminula majka. Ovo kolo nije bilo sretno ni za Jedinstvo iz Donjeg Miholjca, koje sanja trećeligaš­ke snove, a gubi bodove tamo gdje ne bi smjelo. Miholjčani su u Soljanima kod Slavonije odigrali 0:0 te sad imaju osam bodova manje od prvoplasir­anog Vardarca. Višnjevčan­i ove sezone dobro guraju, ali u Boboti nisu mogli ništa uzeti. Domaći je Borac pogodcima Deana Bekića i Filipa Baračija ostavio sva tri boda kod kuće. U obračunu dvaju "Radnika" završilo je bez pobjednika (1:1). Za domaći Radnički iz Županje strijelac je bio Marko Pejaković, a za goste iz Meca pogodio je Sandro Martan. Vatreno je bilo u Vinkovcima, gdje su Dilj i Šokadija podijelili bodove (1:1). Obje su momčadi utakmicu zbog crvenog kartona završile s igračem manje, a oba su pogotka pala u sudačkoj nadoknadi. Dilj je poveo preko Ivana Pavičića u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremen­a, a sve do sedme minute sudačke nadoknade drugog poluvremen­a bilo je 1:0. Tada su gosti izjednačil­i ( Josip Mišković) iz kaznenog udarca nakon igranja rukom u šesnaester­cu jednog domaćeg igrača. I. Liović ■

REZULTATI 19. KOLA

Vardarac - Tomislav (Livana) 4:1, Borac (Bobota) - Višnjevac 2:0, Sloga (Štitar) - Borinci (Jarmina) 4:0, Zrinski (Bošnjaci) - Radnički (Dalj) 1:0, Radnički (Županja) - Radnički (Mece) 1:1, Darda - Otok 2:0, Mladost (Đakovačka Satnica) - HAŠK Sokol (Stari Jankovci) 2:0, Dilj (Vinkovci) - Šokadija (Babina Greda) 1:1 i Slavonija (Soljani) - Jedinstvo (Donji Miholjac) 0:0.

TABLICA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia