Glas Slavonije

Ništa od jedinice, viza se potvrđuje u travnju

-

Očekivalo se da će na svom parketu, u Koprivnici, rukometaši­ce Hrvatske potvrditi prvo mjesto u kvalifikac­ijskoj skupini 1 za Europsko prvenstvo, koje će se krajem godine odigravati u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj. No ništa od toga, Rumunjska je u razmaku od četiri dana dvaput bila bolja, stoga je "jedinica" zasluženo u njihovu vlasništvu. Da se ono promijeni, trebali smo u dvorani Josip Samaržija Bepo slaviti s bar tri pogotka razlike. Da takav rasplet nije nemoguć, pokazalo se 15 minuta prije kraja koprivničk­og dvoboja, kada su domaće prvi put imale željeni rezutat (20:17). Još ljepši je pogled na semafor bio u 52. minuti (23:19), ali nije prvi put da se dogodi pad u završnici. Umjesto da se sve privede kraju na željeni način, dogodi se obrat i Rumunjke su iz Koprivnice otišle s pobjedom 23:25 (11:11). Bez pravog napadačkog rješenja ne može se do željenog rezultata, ako ne zabiješ više od osam minuta, tada moraš i trebaš biti kažnjen.

- Kad već nismo uspjeli pobijediti sa željenom razlikom, žao mi je što smo izgubili, je mislim da smo zaslužili više. No posljednji­h pet minuta nismo odigrali kako treba. Obrana koja je bila dobra popustila je kada smo vidjeli da smo naprijed ostali bez ideje. Evidentno je bilo da kod određenih igračica snaga nije najveći adut. Igrali smo protiv organizira­ne, mlade i potentne ekipe, imali smo ih na konopcima, ali nismo izdržali. U pravom trenutku smo se odvojili, ali puno smo promašili izglednih prigoda, napravili smo tehničke pogreške, sve se poklopilo da izgubimo - kaže izbornik Ivica Obrvan.

Prvo mjesto je nedostižno, treba sada sačuvati ono drugo, koje vodi na EP. Nakon četiri odigrane utakmice Hrvatska ima četiri boda, koliko i Grčka, koja je ovaj ciklus zaključila dvjema pobjedama protiv BIH (22:24, 27:23). Posljednji ciklus je već u travnju, a čeka nas treće gostovanje u Grčkoj i tri dana poslije domaćinstv­o protiv BIH. Grkinje smo u Karlovcu svladali 32:22, stoga potvrda drugog mjesta ne bi smjela doći u pitanje. N. Benčina ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia