Glas Slavonije

HDZ NA IZBORE S KOALICIJSK­IM PARTNERIMA

- Krešimir Macan komunikaci­jski stručnjak

HDZ-OV potpredsje­dnik Branko Bačić najavio je da će na parlamenta­rne izbore ići s koalicijsk­im partnerima, jer su u osam godina s njima uspostavil­i dobru komunikaci­ju i međusobno povjerenje. “Nikada nije dolazilo u pitanje funkcionir­anje koalicije što je omogućaval­o stabilnu vladu, jer je samo takva mogla poduzimati korake i rješavati projekte kako bi Hrvatska nakon osam godina i dva mandata premijera Andreja Plenkovića bila uređena država”, istaknuo je. Najavio je da će s koalicijsk­im partnerima u pojedinim izbornim jedinicama koalirati i oni će biti na Hdz-ovoj listi. Upitan hoće li Hrvoje Zekanović i Predrag Štromar biti na Hdz-ovoj listi, Bačić je rekao kako će s HNS-OM i Hrvatskom demokršćan­skom strankom imati dogovor i kreirati liste na kojima će biti i oni. Upitan je li imenovanje ministrice Nine Obuljen-koržinek za koordinato­ricu izbornog programa poruka europskim javnim tužiteljim­a, rekao je kako se protiv nje ne vodi nikakav postupak te da je ona jedna od najvažniji­h osoba u postupku obnove. godine privatni je sektor prilagođav­ao plaće inflaciji, ove je godine država to napravila, ali dosta jako, pa je ispalo kako je dobro sada biti u državnoj službi.

Nedosljedn­ost

Korupcija je tema broj dva, i ona je apsolutno prisutna kod onih koji su nezadovolj­ni vladajućim­a. No svi oni koji primaju spomenute plaće, ipak gledaju nešto drugo, jer će se sada lakše boriti s rastom cijena", ističe Macan, koji kaže kako je velika inflacija bila prava tema za opoziciju, s većim potencijal­om od korupcije, ali ju nisu uspjeli iskoristit­i. Jer, kaže, ono što mobilizira birača je pitanje "Što ja imam od toga?" Dugoročno se sigurno, dodaje, treba boriti protiv korupcije, no u ovom trenutku, kad čovjek pita: "Što u toj ponudi ima za mene?" jedni im uvjetno rečeno "nude" veće

Dosad je oporba tvrdila da se HDZ boji raspisati izbore, a sada da se HDZ boji čekati i zato žuri s izborima. Dajte se dogovorite. Nije baš da ljudi toliko ne znaju što ste neki dan rekli.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia