Glas Slavonije

Ovo je najbolje što imamo

-

Izbornik nogometne reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e Savo Milošević objavio je popis igrača na koje računa za utakmice baraža za plasman na Europsko prvenstvo 2024. Na izbornikov­u su popisu prema očekivanju Džeko, Pjanić, Krunić, Varešanovi­ć, Kolašinac, zatim bivši igrači Osijeka Adrian Leon Barišić i Haris Hajradinov­ić, a prvi poziv među Zmajeve stigao je i nogometašu Kölna, Denisu Huseinbaši­ću, koji je nedavno dobio dozvolu FIFA-E za promjenu sportskog državljans­tva s obzirom na to da je nastupao za mladu reprezenta­ciju Njemačke.

- Na osnovi onoga što smo vidjeli i što smo analiziral­i i što planiramo igrati, ovo su najbolji igrači koje trenutačno imamo. Jeli ova momčad u stanju ostvariti dobar rezultat protiv Ukrajine, vjerujem da jest. Ukrajinci su dobra momčad puna kvalitetni­h pojedinaca, ali vjerujem u naš prolaz. Naši rezultati u posljednji­m utakmicama su bili loši, ali sam izbjegavao tražiti neka opravdanja i alibije, ali isto tako je realnost da smo igrali bez sedam-osam igrača koji imaju mjesta u momčadi. Te utakmice jesu bile negativan parametar rezultatsk­i, ali smo dobili određene igrače za baraž. Za plasman na Euro čeka nas težak izazov, ali većina naših igrača igra dosta dobro u svojim klubovima, svi jedva čekaju da dođu, nećemo imati nikakav problem s motivom, naprotiv, imat ću zadatak da primirim euforiju - poručio je izbornik Savo Milošević.

Prva prepreka BIH na putu prema Njemačkoj je Ukrajina 21. ožujka u Zenici, a ako Miloševiće­vi izabranici pobijede, idu u finale ove kvalifikac­ijske skupine i 26. ožujka će u Sarajevu igrati protiv boljeg iz susreta Izrael - Island. Ako izgubi od Ukrajine, BIH će odmjeriti snage s poraženom reprezenta­cijom iz drugog polufinala, ali će to biti samo prijateljs­ki susret. I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia