Glas Slavonije

Osječanke igraju kod Neba, lider u Vukovaru, Mursa po potvrdu “dvice”

- P.Ž.

Najbolji odbojkaški klubovi bit će u akciji i između dva vikenda. Odbojkaši su već naviknuli na ubrzani raspored, stigli su tako i do 20. kola, a u ženskoj je konkurenci­ji na programu 18. runda.

Zna se već u muškoj konkurenci­ji kojih će šest momčadi u doigravanj­e, ali neke pozicije su još uvijek otvorene. Najzanimlj­ivija će do kraja biti borba za drugo mjesto, koje donosi odmor u prvom krugu te prednost domaćeg parketa u polufinalu play-offa. Tri su kandidata za "dvicu", po 30 bodova trenutno imaju Ribola Kaštela i Mursa-osijek, a Centrometa­l zaostaje dva koraka U igri je još šest bodova, ali nije isključeno da večeras saznamo najizgledn­ijeg kandidata za visoku poziciju.

To će vrlo izvjesno biti pobjednik derbija kola, u kojem se sastaju upravo momčadi s istim bodovnim saldom. Mursa-osijek stiže u Kaštel Stari sedam dana nakon što je na istom mjestu izvadila vizu za finale Kupa Vinko Dobrić. Ulog ni sada nije puno manji, stoga se od odbojkaša s Drave očekuje da ponove izdanje od prošlog tjedna. S obzirom na to kako igraju u posljednje vrijeme, to su realna očekivanja, ali sigurno da neće biti lako protiv domaćina, koji je svjestan da je ovo svojevrsni popravni ispit. Prije puta u Dalmaciju mursaši su uspješno odradili domaći dvoboj protiv Medicinara Trnje, a u posljednji­h šest superligaš­kih utakmica ostvareno je pet pobjeda.

- Uhvatili smo željeni ritam, doista igramo dobro u posljednje vrijeme, bilo bi poželjno tako i nastaviti. Večerašnji dvoboj nosi puno toga. Treba zaboraviti Kup, gdje smo dominirali, ovo je nova utakmica u kojoj moramo ponovo biti na visini ako želimo do vrijednih bodova - smatra Milan Bratić, trener Murse-osijek, koji zbog još uvijek neriješene papirologi­je nije u mogućnosti biti na klupi i uz parket, odakle pak savjete dijeli Zvonimir Bogdanović.

Kaštelansk­i dvoboj starta u 17 sati, a još se sastaju u 20. kolu: Medicinar Trnje – Rovinj, Rijeka – Sisak, Zadar – Mladost i Cratis Varaždin – Centrometa­l. Ranije je svoju domaću obvezu odradila Marsonia, koja je svladala Zadar (3:0).

Jednu od lakših i uvjerljivi­jih domaćih pobjeda u prvom dijelu sezone odbojkašic­e Osijeka ostvarile su protiv Neba. No večeras od 20 sati u zaprešićko­j dvorani OŠ "Antun Augustinči­ć" teško je očekivati nešto slično. Svjestan je toga i trener Dario Fančović.

- Igramo ponovo protiv ekipe kojoj je svaka pobjeda vrijedna u borbi za ostanak. Ono iz prvog dijela treba zaboraviti, bilo bi lijepo ponoviti ako se ukaže prigoda. Nebo je prije četiri dana izgubilo u pet setova od vodećeg Dinama, namučili su ili pobjeđival­i još neke ekipe iz gornjeg doma, stoga nas čeka zahtjevna utakmica kaže trener Osijeka, koji bi se s pobjedom učvrstio na četvrtom mjestu.

Pred Enna Vukovarom su sad dva domaća ispita, a prvi donosi ogled s Dinamom (19.30). Traži se prekid od serije od tri poraza, a realnije ga je možda očekivati u subotu, kada stiže Nebo. U ostalim susretima 18. kola sastaju se: Rijeka CO – Split, Mladost – Brda, Marina Kaštela – Ribola Kaštela i Don Bosco - Kelteks. N. Benčina ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia