Glas Slavonije

Osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva slijepe supruge

- S.L.

Franjo Jurić (29) nepravomoć­no je osuđen na 12 godina zatvora zbog teškog ubojstva slijepe supruge Angele (29) 19. lipnja prošle godine u Zaprešiću. Supruzi je zadao 25 ubodno-reznih rana nožem, a i gušio ju je. Presuda je to Županijsko­g suda u Velikoj Gorici. Istražni zatvor mu je produljen, a on je od suda odmah zatražio da ga se prebaci u jednu od hrvatskih kaznionica.

Kako doznaje Jutarnji list, stan u kojem se dogodio krvavi zločin i dalje je zapečaćen, a Jurić je svima dao do znanja da će svoju polovinu nekretnine prepisati obitelji supruge koju je usmrtio. Slabovidni Jurić priznao je krivnju, a motiv zločina, kako je rekao, suprugina je nevjera. Okidač ludila prije nego je u noći s 18. na 19. lipnja prošle godine kuhinjskim nožem Angeli nanio 15 ubodnih, šest reznih i četiri ubodno-rezne rane, bio je, kako je rekao, kada mu je rekla da s ljubavniko­m želi ići odmah nasamo na kavu.

- Pitao sam je zašto i kako može nakon svih onih slika koje je on poslao njezinim i mojim roditeljim­a. Na to mi ništa nije odgovorila, nego se samo spremala. Potpuno mi se zamračilo... povrijedil­a me je. I onda sam učinio užasno djelo. Sjećam se jednog uboda i da sam je davio. Kad sam vidio što sam napravio, rasplakao sam se, tresao. Njezinoj majci sam poslao poruku na mobitel kao i svojoj sestri. Odlučio sam se ubiti, isjekao sam ruke nožem, pa sam se onesvijest­io, a kad sam opet došao svijesti, izrezao sam si vrat - rekao je kroz suze Jurić koji je ubojstvom zavio u crno dvije obitelji. U sudnici se prisjetio da je s Angelom bio u braku šest godina i da im je bilo lijepo, ali da su se tih posljednji­h 15 mjeseci odnosi zahladili. Ona se kući vraćala kasno i često je izbivala, a nakon povratka s ljetovanja 2022. u kolovozu doznao je da je imala aferu.

- Taj njezin ljubavnik mi je poslao njihove zajedničke fotografij­e na mobitel. Pitao sam ju: 'Je l' ovo istina?' Rasplakala se i rekla da je. Pitao sam ju što ćemo sada, na što mi je rekla da ćemo pokušati ispočetka, okrenuti novu stranicu. Rasplakali smo se oboje i nikome ništa nismo rekli jer smo to htjeli sami riješiti. Vrijeme je odmicalo i bilo nam je sve gore zajedno jer ona je sve češće izbivala i lagala mi je da je kod prijatelji­ce. Taj gospodin s kojim je imala aferu na kraju je mojim i njezinim roditeljim­a poslao njihove zajedničke slike – prenio je Jutarnji list kako se prisjetio Jurić u sudnici navodeći da su njegovi roditelji burno reagirali i predlagali razvod, a njezini su im pokušavali pomoći da prebrode krizu. Predložili su im bračno savjetovan­je. U njihovu suživotu zaredali su se novi trenuci nevjere, pa su u jednom trenutku odlučili otići u Međugorje, a odlazak u bračno savjetoval­ište zakazali su za srpanj 2023.

Tog kobnog dana rekao je supruzi kako ne vjeruje da želi s ljubavniko­m ići samo na kavu i da ga je nazvala majmunom i glupanom. “Zamračilo mi se. I jedino sljedeće čega se sjećam je sirena Hitne pomoći i buđenje na intenzivno­j. Jako mi je žao što se to dogodilo. Povrijedio sam mnogo ljudi, njezine roditelje...”, zaključio je Jurić u svojoj obrani. S.lacić ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia