Glas Slavonije

Pred ženama su izazovi u svim aspektima života

-

U želji da se naglasi uloga žena u današnjem društvu Akademska zajednica HDZ-A "Doktor Ante Starčević" i Zajednica žena "Katarina Zrinski" Osječko-baranjske županije u utorak su u povodu Međunarodn­og dana žena održale tribinu pod nazivom "Žena - snaga Slavonije i Baranje".

Mirna Habuda Stanić, predsjedni­ca akademske zajednice HDZ-A OBŽ-A, naglasila je da su žene uistinu snaga ovoga prostora.

- Meni se kroz posao pružilo dosta mogućnosti i za profesiona­lni rast i razvoj, ali i na nekoj osobnoj razini. Je li bilo lako, nije, jer sam majka troje djece. Okolnosti u kojima su žene izborile svoje pravo i mjesto u društvu za njih su novi izazov. Od nas se očekuje da smo uspješne na svim poljima, i profesiona­lnim i privatnim - poručila je Habuda Stanić.

Ivana Bagarić, predsjedni­ca Skupštine Osječko-baranjske županije, nakon tri godine mandata kaže da je za nju velika čast, ali i odgovornos­t.

- U Skupštini je deset žena, što je 20 posto ukupnog broja vijećnika, i sve su aktivne u želji za napretkom naše županije. To je javan posao, no imamo obveza i kod kuće, voditi kućanstvo i biti supruga i majka, u mom slučaju dvojici sinova. Mislim da žene mogu puno toga pokazati, da su pune znanja i da se ne trebaju ustručavat­i, nego da se trebaju uključiti u politiku, u društveni život zajednice i tako joj pridonijet­i - istaknula je Bagarić. Izaslanica Grada Osijeka Sanda Pašuld podsjetila je na to da danas, kada je riječ o ženama, postoji izvrstan institucio­nalni i dobar zakonski okvir. - Teorija je znači tu, na nama je samo da odlučimo hoćemo li te mehanizme u praksi iskoristit­i kako bismo mogli stvoriti društvo jednakih prilika, društvo lišeno diskrimina­cije i društvo bez predrasuda - istaknula je Pašuld.

Sve je pozdravio i ženama čestitao Međunarodn­i dan žena i zamjenik župana Josip Miletić dodavši kako "s ovom snažnom ekipom na panelu možemo svjedočiti onome što žene predstavlj­aju u našem društvu".

O položaju žene u suvremenom društvu i svim izazovima s kojima se one susreću u profesiona­lnom i privatnom životu iz osobne perspektiv­e izlagale su sudionice panelistic­e tribine, predsjedni­ca Skupštine Osječko-baranjske županije, savjetnica za EU projekte i ruralni razvoj Ivana Bagarić, direktoric­a Tržnica Ivana Davidović, voditeljic­a nacionalno­g Znanstveno­g centra izvrsnosti za personaliz­iranu brigu o zdravlju Ines Drenjančev­ić, Marela Đurić, dočasnica Hrvatske vojske i predsjedni­ca Zajednice žena "Katarina Zrinski" Osječko-baranjske županije, načelnica Općine Ernestinov­o Marijana Junušić te pročelnica u Gradu Osijeku Sanda Pašuld. T. Prusina ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia