Glas Slavonije

Nađeni i napušteni predmeti na dražbi

-

Policska uprava osječko-baranjska poziva građane na prepoznava­nje i kupnju nađenih i napuštenih predmeta. U dvorištu policije 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, preko javne dražbe.

Kako doznajemo, među pronađenim stvarima ima bicikala, mobitela, električni romobil, skuter, bakreni kotlić i staro ogledalo.

- Policijska uprava osječko-baranjska sukladno odredbama članka 135. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima prima nađene stvari i čuva ih za onoga tko ih je izgubio iz posjeda odnosno za njezina vlasnika. Predmeti čiji se vlasnici ne pronađu čuvaju se do isteka roka od jedne godine. Oni predmeti koji su u stanju iskoristiv­osti, nakon isteka roka od jedne godine idu na javnu prodaju. Građani koji misle da bi među nađenim i napuštenim predmetima mogli pronaći svoj predmet, čiji su nestanak prijavili policiji, mogu doći na prepoznava­nje, koje će se 8. ožujka od 9 do 12 sati održati također u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske - doznajemo iz policije. Naime, veliki broj građana ne prijavljuj­e krađe ako se radi o starim biciklima, misleći da nemaju nikakvu vrijednost i da ih policija neće ni tražiti. Međutim, često se dogodi da se netko njihovim biciklom samo odveze na neko drugo mjesto i ostavi ga. Netko ga pronađe i onda ga policija preuzme i odnese u svoje prostorije čekajući hoće li se vlasnik javiti. Slična je stvar i s mobitelima. Ako netko izgubi mobitel ili mu ga netko ukrade, a vlasnik smatra da se ne radi o nekoj vrijednost­i, to policiji i ne javi. Pošteni nalaznik također ga odnese u policiju, ili policajci dođu po njega, pa stoji u policijski­m prostorija­ma. S. Lacić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia