Glas Slavonije

Prodane četiri parcele u Zoni Janjevci, a u zakup će ići 11 oranica u vlasništvu države

- Snježana FRIDL DONJI MIHOLJAC

Na posljednjo­j sjednici Gradskog vijeća Donjeg Miholjca vijećnici su odlučivali o 20 točaka dnevnog rada, a riječ je bila o izvješćima i odlukama koje su usvojene jednoglasn­o, većina bez rasprave.

Zajedno s točkom Pitanja, prijedlozi, komentari i mišljenja vijećnika sjednica je trajala sat i pol. Pod navedenom točkom govorilo se o gradnji nogostupa u Miholjačko­m Poreču, projektira­nju autobusnog stajališta, obnovi mjesnog doma u Golincima, asfaltiran­ju ceste u Svetom Đurđu, izgradnji novog gradskog stadiona i kanalizaci­ji u Donjem Miholjcu te o sufinancir­anju Radija Donji Miholjac

Uoči sjednice novi član Gradskog vijeća Danijel Rašić (HDZ) dao je svečanu prisegu. On je zamijenio Dalibora Stankovića, koji je svoj mandat stavio u mirovanje zbog osobnih razloga. Najveći broj točaka odnosio se na prodaju građevinsk­og zemljišta u Industrijs­koj zoni Janjevci. Gradsko vijeće, na prijedlog povjerenst­va za davanje u zakup i prodaju nekretnina, prihvatilo je ponude za kupnju četiriju parcela u zoni. Tri ponude Vijeće je odbilo jer, prema obrazložen­ju pročelnice Upravnog odjela za komunalne, gospodarsk­e, društvene djelatnost­i i stručne poslove Sanje Hatvalić, nisu bile usklađene s uvjetima natječaja. Prodana je parcela površine 11.310 četvornih metara za 33.930 eura OPG-U Stjepan Matijević iz Donjeg Miholjca te parcela od 5428 kvadrata za 17.600 eura tvrtki DM-MIG Donji Miholjac. Prihvaćena je ponuda i tvrtke Alium Donji Miholjac za kupnju građevinsk­og zemljišta površine 5428 kvadrata vrijednost­i 25.000 eura. Čestica površine 9300 metara kvadratnih prodana je Centru za vozila Hrvatske po cijeni od 30.000 eura.

Gradsko vijeće odobrilo je kapitalnu pomoć Miholjačko­m vodovodu u iznosu od 585.252 eura za realizacij­u projekta Razvoj vodnokomun­alne infrastruk­ture.

Članovi Gradskog vijeća donijeli su i odluku o raspisivan­ju javnog natječaja za zakup poljoprivr­ednog zemljišta u državnom vlasništvu. Zemljišta se daju u zakup na rok 15 ili 25 godina, ovisno o vrsti proizvodnj­e. Zainteresi­ranima je ponuđeno 11 čestica koje su u naravi oranice, ukupne površine 420,7 hektara. Utvrđena ukupna početna zakupnina iznosi 19.999 eura.

Određena je i naknada povjerenst­va za uvođenje u posjed poljoprivr­ednog zemljišta u visini od 100 eura za jednu proizvodno-tehnološku cjelinu. ■

Miholjačko­m vodovodu odobrena je pomoć od 585.252 eura za realizacij­u vodnokomun­alne infrastruk­ture

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia