Glas Slavonije

Asprodano aratonaca”

Ijerno izveden 8. ožujka u 20 sati

-

izvedbi rasprodano, a da predstavu nisam ni završila, lijep osjećaj. Što se tiče komada, pristupili smo mu kao da ga nitko nikada nije radio prije nas. Priča je to o obitelji koja zarađuje na tuđoj nesreći, nasilju i smrti, koja ima tvrtku čiji se poslovi temelje na mutnim radnjama, obitelj čiji članovi nemaju nikakvo obrazovanj­e, ali dobro zarađuju, a žene tretiraju kao namještaj. Nismo se puno odmaknuli od te 1972. godine, ali se na jedan veseo način bavimo ovim tužnim temama - kazala je Đorđević. Scenografk­inja osječkih "Maratonaca" je Ljubica Petrović, kostimogra­fiju je osmislila Dubravka Skvrce, koreografi­ju Andreja Kulešević, autori glazbe su Irena Popović i Nikola Dragović, songove potpisuje Danica Nikolić Nikolić, a svjetlo je oblikovao Tomislav Kobia. Predstava se izvodi na izvornom jeziku na kojem je drama napisana, a glumci imaju i suradnika za scenski govor Sašu Latinovića.

Prodaje se sama

Članove obitelji Topalović utjelovit će Aljoša Čepl (Mirko), Miroslav Čabraja (Laki), Duško Modrinić (Milutin), Antonio Jakupčević (Aksentije) i Ivica Lučić (Maksimilij­an). U ulozi Đenke gledat ćemo Vladimira Tintora, Bili Piton je Matija Kačan, kao fatalna Kristina nastupit će Petra Bernarda Blašković, ulogu sobarice Olje odigrat će Ivana Soldo Čabraja, pregaženog čovjeka odglumit će Eduard Srčnik, a pecaroš (u kratkom filmu) je Mirko Ilibašić.

- Imamo hit! Predstava se prodaje sama. Kao ravnatelja Drame, zadovoljst­vom i velikom srećom ispunjava me činjenica da su nas sva kazališta koja su nas pozvala na gostovanja to učinila i prije premijere, što govori da su toliko vjerovali da će ovaj ansambl i ova podjela koju smo postavili da odigra "Maratonce" napraviti dobru predstavu. Olja je kod nas četvrti put, a čini nam se kao da je 44. put jer tako se dobro poznajemo, stvorila se doista divna sinergija između nje i našeg glumačkog ansambla - rekao je ravnatelj Drame Miroslav Čabraja. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Daniel Matejča
Daniel Matejča

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia