Glas Slavonije

Aurel Benović u Bakuu hvata posljednji vlak za Pariz, kreće i Tin Srbić

-

Azerbajdža­nski glavni grad Baku bit će od 7. do 10. ožujka domaćin trećeg Svjetskog gimnastičk­og kupa koji se boduje i kao kvalifikac­ijski za Olimpijske igre. Nastup u Parizu osigurao je Tin Srbić, koji će u Azerbajdža­nu u petak imati prvi ovosezonsk­i nastup.

Osim našeg najboljeg gimnastiča­ra, aktualnog svjetskog i olimpijsko­g doprvaka te europskog prvaka, danas i sutra u kvalifikac­ijama koje bi im osigurale bodove koji će ih ostaviti u igri za nastup na Olimpijski­m igrama krenut će Aurel Benović i Filip Ude u muškoj te Sara Šulekić i Tina Zelčić u ženskoj konkurenci­ji, a njima su pridodane i darovite gimnastiča­rke Erin Bakran iz Gimnastičk­og kluba Dubrava te Riječanka Mila Prpić.

Što se tiče Benovićevi­h izgleda da postane prvi član osječkog gimnastičk­og kluba koji će, nakon Alekseja Demjanova,

nastupiti na Olimpijski­m igrama, oni i dalje postoje, ali rezultat u Bakuu mora biti bolji negoli je bio u Kairu i Parizu na prva dva Svjetska kupa. - Mogao sam više, ali, srećom, u igri sam i dalje. Kairo je bio posebno izazovan jer mi je ipak bio prvi turnir nakon ozljede, ali uspio sam uzeti neke bodove. Cottbus je bio puno bolji. Ušao sam u finale nakon odlično odrađenih kvalifikac­ija. Da tu nisam izborio finale, ispao bih iz igre za Pariz. Žao mi je nastupa u finalu. Pregorio sam. Noge su mi bile teške. Iscrpila me je ta atmosfera. Priznajem, imam problem i pokušavam ga riješiti. Znam da je to proces, ali spreman sam raditi. Fizički sam sto posto spreman, ali moram poraditi na

Benovićeva izvedba mora biti bolja negoli je bila u Kairu i Parizu

psihi, otvoreno će Aurel koji je uoči današnjem nastupa na parteru na osmom mjestu na kvalifikac­ijskoj listi s osvojenih 19 bodova.

Skupio je neke bodove Benović i u preskoku na kojem će nastupiti u kvalifikac­ijama u petak, kada će svoj prvi nastup ove sezone imati Tin Srbić.

- Odlučili smo krenuti s Bakuom, što su olimpijske kvalifikac­ije, ali ja sam to srećom odradio puno ranije, pa se ne moram oko toga brinuti. Konkurenci­ja je strašna i već na prvom natjecanju ide jedan jaki test za mene. Mislim da sam u dobroj formi, iako to nije ni blizu one naj-naj forme, ali za ovaj dio sezone, za prvo natjecanje, to je jako dobra forma. Vjerujem da ću već tu pokazati koliko vrijedim - rekao je Srbić, kojeg ćemo već početkom travnja, kao i ostale naše najbolje gimnastiča­rke i gimnastiča­re, vidjeti u Gradskom vrtu na novom izdanju Dobro World Cupa. K.lacković ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia