Glas Slavonije

Dvoje poginulih u stravičnoj nesreći

-

Dvije teške prometne nesreće, u kojima su dvije osobe poginule, a treća je zadobila teške ozljede, opasne za život, dogodile su se u četvrtak ujutro na području Novske. Nesreća s dvije poginule osobe dogodila se u 7.15 na autocesti A3 između čvorova Okučani i Novska. Poginuli su muškarac i žena u automobilu njemačkih registraci­ja, i to nakon što se u stražnji dio njihova automobila prednjim dijelom zabio kamion zagrebački­h registraci­ja. Od siline udara automobil je potom odbačen na vozilo ispred sebe, pa je oštećen i prednji kraj. Vozač i suputnica od teških su ozljeda preminuli na mjestu nesreće. Zbog očevida južni kolnički trak autoceste, u smjeru istoka, nekoliko je sati bio zatvoren za sav promet, a vozila su preusmjera­vana na Novsku i lokalne ceste do čvorišta Okučani.

- Do nesreće je došlo nakon što je vozač teretnog vozila zagrebački­h registraci­ja, krećući se prema Lipovcu, svojim vozilom udario u stražnji dio automobila u kojem su se nalazile dvije osobe starije životne dobi, koje su od posljedica preminule na mjestu nesreće. Što se tiče ostalih okolnosti nesreće, provest će se kriminalis­tičko istraživan­je, u kojem će se utvrditi svi uzroci nesreće - rekla je Marijana Matijević Pišonić, županijska državna odvjetnica iz Siska, koja je vodila očevid, koji su proveli djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke. Nakon dovršetka istraživan­ja znat će se kakva će biti prijava protiv vozača kamiona.

Na mjestu nesreće bili su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Novska, koji su sat i pol poslijedob­ili dojavu o još jednoj prometnoj nesreći, zbog koje je zatražena još jedna njihova intervenci­ja. Prometna nesreća zbila se u mjestu Bair, kod Novske, kada je 25-godišnjaki­nja, nakon izlaska iz zavoja, sletjela autom s ceste i zabila se u drvo. Nakon što je izvučena iz automobila, djevojka je prevezena u sisačku bolnicu. Zadobila je ozljede opasne za život.

- Teško je jutro iza nas, dvije tehničke intervenci­je u isto vrijeme, A3 i D47. Dvoje poginulih i jedna teško ozlijeđena osoba. Obiteljima iskrena sućut, a stradalima brz oporavak. Prilagodit­e vožnju uvjetima na cesti! - napisali su na svojoj facebook-stranici vatrogasci JVP-A Novska. M.bugarić ■

suđenje

NIJE SE ŽALIO NA PRESUDU

 ?? ??
 ?? ?? Nesreća u mjestu Bair kod Novske
Nesreća u mjestu Bair kod Novske

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia