Glas Slavonije

16 UGOVORA

Za udruge osigurano 82.000 €

-

U Općini Andrijašev­ci uručeni su ugovori o sufinancir­anju iz općinskog proračuna 16 udruga za 2024. godinu. Ukupna je vrijednost ugovora 82.240 eura.

- Ove godine na natječaj su se javile dvije udruge manje nego lani, a iznos u proračunu za tu namjenu nešto je veći nego lani jer svjesni smo i potreba i velikog broja aktivnosti koje naše udruge tijekom godine imaju. Nadamo se kako će i u budućnosti njihove aktivnosti biti ako ne veće, onda barem jednake kao i dosad. Iznimno smo zadovoljni njihovim aktivnosti­ma, kojima obogaćuju život u našoj općini. Zahvalni smo im na tome u segmentima u kojima svaka od njih djeluje tijekom cijele godine, a isto tako i na njihovom doprinosu u organizaci­ji naših Bosutskih dana – Dana općine Andrijašev­ci – kaže načelnik Ante Rajković.

- Ovo nam je četrnaesta godina kako smo osnovani, a brojimo 50-ak članova. Zadovoljni smo potporom koju imamo. Novac koji dobijemo pomogne nam za naše aktivnosti i za naša putovanja, na kojima smo uvijek i promotori naše općine. Također, u programu Bosutskih dana organizira­mo motosusret na koji nam dolaze prijatelji iz Hrvatske i iz susjednih zemalja, što je prava atrakcija za naše sumještane – zadovoljan je predsjedni­k Udruge bajkera Rokovci - Andrijašev­ci Mario Blažinkov.

KUD “Slavko Janković” među najboljim je folklornim skupinama u najistočni­joj županiji. - Nešto sredstava dobijemo i prijavljuj­ući projekte za druge izvore financiran­ja, ali najviše dobijemo od Općine i praktički se isključivo financiram­o iz toga. Nas je 80 u KUD-U, imamo veliku i malu sekciju, imamo puno djece koja nemaju svoje nošnje, tako da nam je cilj svojim sredstvima nabaviti što više nošnji kako bi se djeca imala u što spremiti – kaže predsjedni­ca Ljiljana Vendl. M.F. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia