Glas Slavonije

Najbolji Katolička OŠ i Ivana Knapić

-

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Novoj Bukovici održano je 15. natjecanje učenika osnovnih škola Virovitičk­o-podravske županije "Čitanjem do zvijezda".

Riječ je o nacionalno­m projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja, natjecanju u znanju i kreativnos­ti koje su pokrenuli školski knjižničar­i osnovnih i srednjih škola, odnosno Knjižničar­sko društvo Međimurske županije 2009. godine. U tom natjecanju ljubitelji knjige i čitanja imaju priliku iskazati svoju kreativnos­t i ljubav prema čitanju. Projekt se sastoji od dva dijela – kviza znanja i kreativnog uratka, a temelji se na trima pročitanim knjigama.

Natjecatel­jima, mentorima, voditeljim­a i članovima ispitnih povjerenst­ava školu domaćina natjecanja predstavil­a je ravnatelji­ca Lareta Žubrinić, a o važnosti knjige i čitanja govorila je županijska koordinato­rica natjecanja Božica Filipović Veg. Nakon uvodnih riječi dobrodošli­ce i upoznavanj­a uz doručak, predstavlj­eni su kreativni radovi, a zatim je održan i kviz znanja. Zanimljivo je bilo i vrijeme provedeno u iščekivanj­u rezultata, učenici i mentori družili su se, fotografir­ali, razmijenil­i iskustva i stavove o pročitanim knjigama te gledali film. Nakon objave rezultata podijeljen­a su priznanja, zahvalnice i prigodni darovi. – Tema ovogodišnj­ega natjecanja bila je "Čitam, mislim, razgovaram", a sudjeloval­o je 16 učenika iz ukupno pet osnovnih škola. Natjecanje je proteklo u ugodnom i pozitivnom ozračju, stečena su nova iskustva i prijateljs­tva, a bodovno je bilo vrlo napeto. Jedan do dva boda presudila su konačnom poretku – pojasnila je učiteljica Iva Idek.

U kvizu znanja najuspješn­ija s 90 osvojenih bodova bila je Katolička osnovna škola u Virovitici, a slijedile su osnovne škole Petra Preradović­a Pitomača, Vladimira Nazora Nova Bukovica, "Ivan Goran Kovačić" Zdenci i "Vladimir Nazor" Virovitica. Kreativni uradak imale su samo dvije škole, Ivana Knapić iz OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica i Vanja Vampovac iz OŠ "Vladimir Nazor" Viroviotic­a.

Na državno natjecanje u kvizu znanja idu predstavni­ci Katoličke osnovne škole u Virovitici i OŠ Petra Preradović­a Pitomača te kreativni uradak Ivane Knapić iz OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica. P.Ž. ■

 ?? ??
 ?? ?? Prvoplasir­ana ekipa katoličke oš virovitica
Prvoplasir­ana ekipa katoličke oš virovitica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia