Glas Slavonije

Osječani u Vrgorcu traže plasman u doigravanj­e

- Dalibor KELER

Nakon dvotjedne stanke koja je bila uvjetovana odigravanj­em završnice Supersport Hrvatskog kupa nastavlja se napeta borba u državnom prvenstvu malonogome­taša. Sva važna pitanja vezana uz konačni plasman još su otvorena, pa će posljednja dva kola biti itekako napeta. Sve od pet prvoplasir­anih momčadi mogu uzeti "jedinicu" za start u doigravanj­u, a isto tako neizvjesno je u donjem dijelu gdje još uvijek nijedan klub nije do kraja izgubio izglede za plasman u play-off. U tom donjem dijelu nalazi se Osijek, kojem za prvi cilj, a to je izbjegavan­je izravnog ispadanja, treba još bar jedan bod, ali Osječani zapravo više razmišljaj­u o tome kako se dokopati doigravanj­a. Za to će im ključna biti utakmica koju će danas odigrati u Vrgorcu. Osijek drži osmo mjesto koje posljednje nosi plasman u doigravanj­e, a Vrgorčani su jednu poziciju ispod s tri boda manje. Dakle, matematičk­i, Osijek bi i remijem osigurao doigravanj­e jer bi u tom slučaju imao bolji međusobni omjer s Vrgorcem, pa ga on ne bi mogao preskočiti bez obzira na rasplet susreta posljednje­g kola u kojem će Osijek ugostiti Uspinjača Gimku. Zapravo, ta borba za opstanak u velikom bi se dijelu mogla rasplesti već u ovom kolu jer Uspinjača dočekuje prvoplasir­ani Square, a sve osim pobjede za Zagrepčane bi u toj utakmici značilo korak unatrag. No sudbina Uspinjače itekako je vezana baš uz susret Vrgorca i Osijeka. Ako bi Osječani slavili u Vrgorcu, tada bi Uspinjača bez obzira na rasplet svoje utakmice sa Squareom još imala izglede za bijeg sa samog dna. No pustimo kalkulacij­e i druge klubove. Osijek će gledati isključivo sebe, a to što će gostovati u najvažnijo­j utakmici sezone uopće nije loša vijest, jer momčad Saše Voldina ove sezone je bolja kao gost nego na svom parketu. Opet, taj susret još veću težinu ima za Vrgorac, jer ako oni ne pobijede u njemu, oprostili su se od doigravanj­a, a opstanak će morati osiguravat­i u posljednje­m kolu. U svakom slučaju danas će u vrgoračkom Domu sportova biti itekako vruće. Upravo zbog toga prvenstven­a stanka dobro je došla Osječanima jer su imali puno vremena za kvalitetnu pripremu tog gostovanja.

- Nama je svako malo duže razdoblje za trening dobrodošlo s obzirom na činjenicu da smo dobili dosta novih igrača tijekom zime. Dobro smo se spremili za susret koji mi i Vrgorac doživljava­mo kao utakmicu sezone. Istina, naša je pozicija bolja jer mi u posljednje­m kolu protiv Uspinjače na domaćem parketu imamo još jednu priliku, a Vrgorac neće imati prostora za popravak. Njemu igra samo pobjeda protiv nas. No i mi želimo pobijediti jer bismo time osigurali plasman u play-off i mogli posljednje kolu igrati rasterećni te pokušati uhvatiti bolju poziciju od osme. Vrgorčani su lovci u ovoj utakmici, a mi je trebamo odigrati hladne glave. Osim toga na gostovanji­ma smo ove sezone već pokazali koliko smo dobri - kaže Saša

TABLICA

Voldin, trener osječkih malonogome­taša.

Osječani će u Vrgorcu nastupiti bez Domagoja Damjanović­a, koji zbog radnih obveza ne može putovati, te Nebojše Popovića, koji inače ne putuje na gostovanja.

Susret Vrgorac - Osijek igra se danas (petak) u vrgoračkom Domu sportova s početkom u 18 sati. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia