Glas Slavonije

Arni izbori 12. svibnja

Mjera pomoći građanima i tvrtkama

-

programe i da kod neodlučnih birača dobijemo povjerenje za upravljanj­e Hrvatskom”, poručila je. “Pozdravlja­mo predizborn­o okupljanje na ljevici, a i mi imamo svoj predizborn­i savez, Naša Hrvatska, u kojem okupljamo nekoliko neparlamen­tarnih izbora i radimo na proširenju koalicije”, kazala je Krivec. Dodaje da razgovaraj­u i s međimurski­m županom Matijom Posavcem. Za izbore smo spremni i izići ćemo u svim izbornim jedinicama, najavljuje.

“Mjesec promjena”

Ni Ivana Kekin (Možemo) nije iznenađena jer, kaže, nakon što su vladajući najavili da ćemo na izbore u proljetnom roku, logično je da to bude što prije. “Veselim se, na Dan žena saznali smo da se raspušta Sabor, vrijeme je za izbore i vrijeme je da žene maknu HDZ s vlasti. Spremni smo za izbore i odgovara nam bilo koji datum koji predsjedni­k Republike bude odredio i svaka od tih nedjelja bit će dobra”, kazala je. Pregovori sa SDP-OM idu svojim tijekom, napominje, “tempo nam je dobar i sve će biti završeno u rokovima jer sve već godinu dana planiramo u skladu s našom procjenom da će izbori biti u proljeće”, kaže Kekin.

Nikola Grmoja (Most) ustvrdio je da se Plenkoviću žuri na izbore, “vjerojatno zbog slučaja Obuljen, u kojem osporava nadležnost EPPO-A, kako mu se ne bi dogodilo da bude uhićena prije izbora ili netko iz njezina ministarst­va, a i zbog famoznog mobitela Josipe Rimac”, izjavio je Grmoja. Kaže da Most nema problem s datumom. Mi smo tražili izbore i radujemo im se, uvjereni da će građani kazniti politiku koja radi za tajkune, a poštene ljude, koji žele živjeti od svog rada, tjera iz Hrvatske, dodao je. “Plenkoviću i njegovoj korumpiran­oj kliki nema spasa”, izjavio je Grmoja. “’Tipovao’ sam na datum izbora 12. svibnja jer osjećam da bi svibanj mogao biti mjesec promjena. Miriše mi 12. svibnja na promjene”, izjavio je Grmoja. I Marijanu Pavličeku (Hrvatski suverenist­i) odgovara bilo koji datum jer su, kaže, za izbore spremni. “Što prije iziđemo na izbore, to bolje za hrvatske građane. Vrijeme je da se vladajući odmore bar četiri godine, a i krajnje je vrijeme da se hrvatski narod malo odmori od njih jer mu nisu baš nešto dobra donijeli u poljednjih osam godina”, ustvrdio je Pavliček. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia