Glas Slavonije

Za pogibiju dviju osoba u automobilu osumnjičen je vozač kamiona, uhićen je

-

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je detalje stravične prometne nesreće u kojoj su u četvrtak oko 7.15, na autocesti A3 Bregana -Zagreb - Lipovac, na 140. kilometru južnog kolničkog traka (u smjeru istoka), u blizini Novske, smrtno stradale dvije osobe. Očevid je pokazao kako je nesreću skrivio vozač kamiona, koji je pri tome lakše ozlijeđen. Nakon provedenog očevida on je uhićen.

- Do nesreće je došlo kada je 32-godišnji hrvatski državljani­n upravljao kamionom zagrebački­h registraci­ja te je naletio na automobil njemačkih nacionalni­h oznaka kojim je upravljao 78-godišnjak. Na mjestu događaja 78-godišnjak i 79-godišnja putnica (oboje hrvatski državljani) smrtno je stradali, a njihova tijela su prevezena u sisačku Opću bolnicu, gdje će se obaviti obdukcija, dok je 32-godišnjak lakše ozlijeđen. Očevidom na mjestu događaja rukovodila je županijska državna odvjetnica u Županijsko­m državnom odvjetništ­vu u Sisku. Nakon dovršenog kriminalis­tičkog istraživan­ja 32-godišnjak je predan pritvorsko­m nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu - doznajemo iz policije. U vremenu od 7.57 do 11.05 sav promet na dionici od čvora Novska do čvora Okučani bio je zatvoren te se obavljao obilazno županijsko­m cestom.

Već prema prvim fotografij­ama s mjesta nesreće bilo je vidljivo kako se kamion prednjim dijelom snažno zabio u stražnji kraj automobila, smrskavši ga. Odbačeni automobil potom je prednjim dijelom udario u stražnji kraj vozila ispred sebe. Udarac je bio koban za vozača i suvozačicu u automobilu. Istragom će se utvrditi što je točan uzrok naleta kamiona na automobil. Dovršen je i očevid nesreće koja se 2. ožujka dogodila oko 14.30 u Požegi na raskrižju ulica Salaški put, Grgurevski put i Dragutina Tadijanovi­ća. Očevidom se utvrdilo kako je osamnaesto­godišnji vozač automobilo­m skretao ulijevo, a da nije propustio bicikl koji je vozio 36-godišnjak. Tom je prilikom 36-godišnjak skrenuo udesno da izbjegne sudar s vozilom, pri čemu je izgubio nadzor nad biciklom i pao. U prometnoj nesreći 36-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv 18-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. S.lacić ■

Vozač kamiona predan je pritvorsko­m nadzorniku PU sisačko-moslavačke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia