Glas Slavonije

Za infrastruk­turu 3,2 milijuna eura

Sredstva su planirana za dovršetak tržnice te gradnju cesta, mrtvačnica i javne rasvjete

- Snježana FRIDL DONJI MIHOLJAC

Ugradnju komunalne infrastruk­ture na području grada Donjeg Miholjca u 2024. godini planira se uložiti 2.682.080 eura.

Uz dovršetak rekonstruk­cije i dogradnju zgrade gradske tržnice, u planu je gradnja novih i obnova postojećih prometnica i nogostupa. Za rekonstruk­ciju Ulice Iva

Planirana su i sredstva za održavanje komunalne infrastruk­ture u iznosu od 583.400 eura, a utrošit će se za uređenje javnih zelenih površina, nerazvrsta­nih cesta, dječjih igrališta te groblja i mrtvačnica. Najviše, 155.000 eura, planira se izdvojiti za košnju trave u parku, na grobljima, kanalima i ostalim zelenim površinama. na Gorana Kovačića i Zrinsko-frankopans­ke ulice predviđeno je 378.199 eura, dok je za rekonstruk­ciju nogostupa u naseljima planirano 77.580 eura. Planirana je i gradnja biciklisti­čke staze u Vukovarsko­j ulici u Donjem Miholjcu u vrijednost­i 502.000 eura. - Komunalnom poduzeću Doroslov izdan je nalog i uskoro će krenuti izgradnja nogostupa u Miholjačko­m Poreču – kaže gradonačel­nik Goran Aladić.

Također, u planu je rekonstruk­cija pješačke staze u dijelu Vukovarske ulice te izrada projektne dokumentac­ije pješačke zone u Kolodvorsk­oj.

Za javnu rasvjetu predviđeno je 50.000 eura, i to za izgradnju javne rasvjete u Golincima te popravak rasvjetnih tijela u drugim naseljima. U uređenje dječjih igrališta namjerava se uložiti 10.000 eura.

- U Golincima će se ukloniti visilice i postaviti nove energetski učinkovite LED svjetiljke na postojeće stupove HEP-A. Nova rasvjeta u Golincima osigurat će ravnomjern­u osvijetlje­nost javnog prostora - ističe gradonačel­nik. Za uređenje mrtvačnica predviđeno je 138.981 eura. Od toga je 68.045 eura namijenjen­o dogradnji mrtvačnice i izgradnji vodovodnog priključka na groblju u Podgajcima Podravskim, a ostatak izgradnji potpornog zida i izradi projekta parkirališ­ta kod groblja u Svetom Đurđu. Najveći dio novca, gotovo 1,7 milijuna eura, za infrastruk­turne investicij­e osigurat će se u gradskom proračunu. Dio sredstava očekuje se iz EU fondova, a računa se i na državnu i županijsku potporu. ■

 ?? ?? Za uređenje dječjih igrališta izdvojit će se 10.000 eura
Za uređenje dječjih igrališta izdvojit će se 10.000 eura
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia