Glas Slavonije

Kad je Zrinski izgubio, a Stanić primio gol. Pa tko se toga još sjeća

-

Nogometaši Zrinskog Osječko 1664 sigurno koračaju prema onome što su naumili - plasmanu u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa. Kad je prije osam-devet mjeseci gazda kluba Ivan Komak govorio "eto nas sljedeće sezone u društvu Osijeka, Dinama, Hajduka, Rijeke"..., bilo je smijeha i podsmijeha, ali danas se više nitko ne podsmjehuj­e. Niti Komakove riječi zvuče iluzorno. Zrinski je na vrhu tablice Supersport Prve lige sa sedam bodova više od drugog Šibenika, u svojim redovima ima najboljeg strijelca lige Dominika Dogana (15 pogodaka), na vratima mu stoji nesavladiv­i Marin Stanić, a teško je sjetiti se kad su "pivari" doživjeli posljednji poraz... Bilo je to u 6. kolu, 15. rujna prošle godine, kada je iz osječkog Gradskog vrta sva tri boda odnio Orijent. Nakon toga Zrinski je odigrao još dvije neriješene utakmice, pa ušao u niz od 11 pobjeda. Dogan u napadu lako lomi suparničke obrane, a onu Zrinskog teško je slomiti. Marin Stanić već 580 minuta nije primio pogodak, posljednji koji mu je zabio bio je hajdukovac na dvojnoj registraci­ji u Solinu Filip Čuić, u prvoj polovini studenog 2023. Stanić je primio pogodak, ali Zrinski je tad svladao Solinjane sa 2:1. Inače, Čuić je nedavno bio strijelac za Hajduk u prvenstven­om susretu sa Slaven Belupom. Uz impresivan niz od 11 pobjeda, Stanićeve silne minute čiste mreže, ove nedjelje će jedan igrač Zrinskog imati svoj jubilej. Pred Brunom Unušićem je okrugla, stota utakmica u prvoligašk­om društvu. Stotku bi trebao postaviti na jednom od najgorih terena za gostujuće momčadi - ŠRC-U "Marijan Šuto - Mrma" u Zmijavcima. Naime, 21. kolo Supersport Prve lige u nedjelju zatvaraju Croatia i Zrinski, a gosti u Imotski idu po novi trobod. No Croatia nije bezopasna momčad, pokazala je to nedavno u Vukovaru, a posebice neugodna je na svom "kvrgavom" i doista specifično­m terenu, na kojem valjda nitko osim Gudelja, Šabića, Šute... ne voli igrati.

- Tamo je uvijek neugodno, Croatia je izrazito domaćinska momčad, ali ne razmišljam­o o tome, nego kako osvojiti nova tri boda i nastaviti svojim putem do cilja, a to je ostanak na vrhu tablice - kaže čuvar mreže Zrinskog Marin Stanić i priznaje da ne broji minute koliko je njegova mreža čista. - Kažete, 580 minuta, eto, hvala, nisam baš najbolji s matematiko­m i nisam uopće brojio. Znam kada sam primio posljednji pogodak, ali puno važnije od toga hoće li se moja mreža tresti ili ne jest da momčad pobjeđuje - dodaje Stanić, koji je krenuo u Valpovci, pa dugo bio u osječkoj Akademiji Krpan&babić, a onda preko Belišća došao u Zrinski. I tu se odlično osjeća, dobrim obranama skrenuo je pozornost na sebe, ali ne zanimaju ga nikakvi upiti ni ponude.

- Meni je u Zrinskom odlično. Dobra smo klapa, na treninzima se radi naporno, ali odlično, u svlačionic­i sve štima i to onda prenosimo na teren i pobjeđujem­o. To što dugo nisam primio gol nije samo moja zasluga nego i mojih suigrača. Naši obrambeni igrači ispred mene čine zid koji je teško probiti, imamo ogromno povjerenje jedni u druge i kad iziđemo na teren, točno se zna čiji je što posao - dodaje Stanić, koji ne sumnja da će se suigrači i on vratiti u dobrom raspoložen­ju i iz Imotskog.

- Ne gledamo na suparnika, ne gledamo na tablicu, samo na sebe. Znamo da možemo svakoga dobiti ako smo pravi, zato iz utakmice u utakmicu izvlačimo najbolje iz sebe zaključuje "jedinica" Zrinskog Osječko 1664. I. Liović ■

“Budišini ratnici” u Zmijavcima idu po 12. uzastopnu pobjedu

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia