Glas Slavonije

Perošević nova uzdanica BSK-A, ali protiv Vukovara neće igrati

- Ivana LIOVIĆ

Zakratko su pobjegli sa samog začelja, ali nakon prošlog, 20. kola nogometaši bjelobrdsk­og BSK-A ponovno su posljednja momčad SuperSport Prve lige. Bjelobrđan­i su prošlog kola igrali neodlučeno s Cibalijom, 2:2, i to nakon što su vodili 2:0, a dionica nije bila sretna ni za Vukovarce. Momčad koju s klupe vodi Ivan Božić u Borovu naselju dočekala je Jarun, nakon silnih domaćih promašaja i čudesnih obrana gostujućeg vratara Tina Sajka Zagrepčani su u 90. minuti zabili pogodak i odnijeli sva tri boda kući. Slavonski dvojac nije bio zadovoljan nakon prošle dionice, ali u ovoj ima priliku za popravak i iskupljenj­e. I to u međusobnom dvoboju.

Na stadionu u Borovu naselju Vukovarci danas (subota) nakon podneva (12.50) dočekuju Bjelobrđan­e, domaćin ima status favorita, ali Božićevoj momčadi u 2024. ne ide najbolje kod kuće. Ima jedan remi (Croatia Zmijavci), pa poraz ( Jarun), sad se čeka pobjeda. Na papiru im stiže idealan suparnik za to - posljednja momčad lige. No jedno je papir, drugo teren, u prvoligašk­om društvu se to ove sezone često pokazalo. BSK jest posljednji u poretku i čeka ga grčevita borba za opstanak, ali zapravo uopće nema loš sastav. Koji je dodatno pojačan stoperom iz Rudeša Dominikom Pavlekom i iskusnim internacio­nalcem i bivšim igračem NK Osijek Antonijom Peroševiće­m, koji već neko vrijeme trenira s Bjelobrđan­ima, a ovoga je tjedna potpisao i ugovor, te bi trebao pomoći BSK-U u ostvarenju cilja - ostanku među prvoligaši­ma. Ogled protiv Vukovara 1991 će preskočiti, ali ako papirnato bude sve u redu, možda zaigra već onaj sljedeći vikend, protiv Sesveta.

Bjelobrđan­i u nastavku prvenstva nisu izgubili, napokon su počeli i zabijati, sve tri utakmice završili su sa 2:2, bod po bod nije loš ulov, ali za momčad iz sredine tablice. Ona koja čami na samom dnu mora uzimati po tri boda odjednom.

- Sad idemo k Vukovaru, koji je apsolutni favorit, kvalitetna momčad, po pojedincim­a možda i najkvalite­tnija u ligi. Znama da nas čeka težak teren i suparnik, ali mi u svakoj utakmici moramo ići na pozitivan rezultat. U borbi smo za ostanak, do kraja prvenstva je još dosta igre i utakmica, ali svaki nam je bod važan i u svaku utakmicu moramo ići otvorenog garda - kazao je uoči slavonskog ogleda trener BSK-A Denis Krstanović, koji je nakon prošlog kola bio iznimno ljut. Posebice na starije igrače koji nakon vodstva od 2:0 nisu stali na loptu, smirili utakmicu, nego srljali u pogreške i otvorili Cibaliji put do remija.

- Bilo je teških riječi, možda i preteških, ali ako će te moje riječi izazvati neku pozitivnu reakciju kod igrača, onda neka sam i rekao to što sam rekao. Nadam se da ćemo protiv Vukovaraca ispraviti neke stvari iz prethodnih utakmica, u prvom redu, da će naša koncentrac­ija potrajati duže i da nećemo činiti neke početničke nogometne pogreške - dodao je Krstanović. Inače, Vukovar 1991 ove je

sezone dvaput pobijedio

Bjelobrđan­e, iz redova BSK-A ne gledaju na to, nego poručuju "svaka utakmica je neka nova priča i ne mora završiti kao prethodna". ■

TABLICA

Danas (subota) se u 12.50 sastaju Vukovar 1991 i BSK (Bijelo Brdo), a od 15.30 igraju se susreti Jarun (Zagreb) - Solin, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Šibenik i Dugopolje - Orijent (Rijeka). U nedjelju od 12.30 sastaju se Croatia (Zmijavci) i Zrinski Osječko 1664. U petak su igrali Sesvete i Cibalia (4:0).

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia