Glas Slavonije

Osječani nemaju pritisak pobjede, a kad su opušteni, mogu puno toga

- Frano Veraja trener Osijeka

S obzirom na okupljanje hrvatske reprezenta­cije uoči nastupa u kvalifikac­ijama za Olimpijske igre u Ligi za prvaka Paket24 Premijer lige već je nastupila prvenstven­a stanka. Prvenstvo se u "gornjem domu" nastavlja 23. ožujka, kada će međusobno snage odmjeriti slavonski premijerli­gaši Bjelin Spačva-vinkovci i NEXE. Ovog vikenda zato će biti odigrano 4. kolo Lige za ostanak koje rukometaši Osijeka dočekuju među tri vodeće momčadi s istim brojem bodova. Jedan je od ta tri sastava ovog vikenda i domaćin Osječanima, koji će u nedjelju od 18.30 gostovati u dvorani Osnovne škole Rude u istoimenom naselju kraj Samobora. Tri pobjede u prvenstvu u nastavku sezone dovele su Osječane u društvo Trogira i Rudara, koji trenutno drže vodeće pozicije. Ništa još nije gotovo, još je dosta bodova u optjecaju, no s obzirom na start, osječki rukometaši ipak bezbrižnij­e iščekuju nedjeljno gostovanje kod momčadi Rudara.

- Čeka nas teško gostovanje u Rudama kod ekipe koja je dugo na okupu. U posljednje vrijeme su se jako podignu

Ovo je susret dviju momčadi koje su najbolje ušle u drugi dio sezone. Mi s tri pobjede, a oni s četiri boda u gostima. Čeka nas jedno od težih gostovanja u ligi. Utakmica koja nam nije od presudne važnosti, ali uz pravi pristup i uz energiju koju imamo u ova posljednja četiri kola mislim da se imamo pravo nadati bodovima. Ideja i dalje ostaje ista - što prije osigurati miran ostanak u ligi. li, odigrali su dvije utakmice u gostima, gdje su uzeli puni plijen. Sigurno će nas dočekati puni samopouzda­nja i sigurno nam neće biti lako. No mi smo također u pozitivnom nizu i ne idemo tamo s bijelom zastavom. Definitivn­o ćemo i mi imati što reći. Vjerujem u svoje suigrače, dobro treniramo, atmosfera je odlična i nadam se pozitivnom ishodu i dobroj utakmici - kazao je igrač Osječana Tomislav Babić uoči odlaska na gostovanje.

Iako kod Rudara neće biti lagano, Osječani nemaju nikakav pritisak da moraju dobiti tu utakmicu. Cilj je osigurati ostanak u ligi, a kako su krenuli u nastavak prvenstva, blizu su njemu. K. L. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia