Glas Slavonije

Marsonia ima veliki motiv, to tjera Brokere na maksimalan pristup

-

Nedavno su iza sebe ostavili najveći derbi osnovnog dijela Prve lige, osječki košarkaši su ga uspješno odradili u Rijeci. Pred liderom je sada slavonski obračun, nedjeljno gostovanje u SD-U Vijuš (17 sati) bit će nova kušnja za momčad Domagoja Kujundžića. Vrijednosn­ice Osijek imaju jasnu misiju, žele preostalih pet utakmica do kraja riješiti u svoju korist i tako osigurati najbolju startnu poziciju za doigravanj­e i borbu za povratak u elitni razred. Do kraja imaju nešto lakših, ali i nešto zahtjevnij­ih utakmica. Ova u Slavonskom Brodu sigurno ne spada u prvu skupinu, iako su Brokeri već dvaput lako izašli na kraj s Marsonijom (u regionalno­m Kupu slavili kao gosti 94:75, u prvom dijelu prvenstva u Gradskom vrtu bilo je 99:60). Kako je sezona odmicala, Marsonia je ipak pokazala određeni napredak, u zimskoj stanci se i osnažila, a to se odrazilo na igre i rezultate. Prošlog su vikenda igrači Igora Kovačevića slavili u Crikvenici i tako gotovo osigurali ostanak u drugom hrvatskom košarkaško­m razredu.

- Znalo se i prije da je ostanak naša glavna misija. Posljednja pobjeda približila nas je tom cilju. Teoretski još nije gotovo, ali imamo tri pobjede više u odnosu prema ugroženom dvojcu, što se, vjerujem, neće promijenit­i do kraja. Smanjili smo pritisak, ali to ne znači da ne želimo do kraja dobro igrati i po mogućnosti upisati još koju pobjedu. Do nje ćemo teško u slavonskom derbiju, ali želimo se protiv favorita pokazati u boljem svjetlu nego u dvije prethodne utakmice. Imamo nekih problema s ozljedama Jacovića i Basseta, dva važna igrača, koja će vjerujem biti osposoblje­na. Dolazi nam lider i momčad koja se bori za Premijer ligu, što će biti dostatan motiv za momčad, ali vjerujem i navijače, da u što većem broju dođu na tribine - priželjkuj­e trener Marsonije, Igor Kovačević.

Njegov kolega s druge strane dobro zna da je njegova momčad "crvena krpa" svima u ligi. Ne bi bilo prvi put da autsajder na papiru ide i preko svojih mogućnosti. Bilo je takvih utakmica već ove sezone, Domagoj Kujundžić očekuje da će i slavonski rival biti na svom limitu, ako ne i iznad njega.

- Normalno je da se protiv nas svi trude pokazati u najboljem svjetlu i da žele skinuti najvrjedni­ji skalp. No mi imamo naš put i naše želje, a to je dobiti sve do kraja ligaškog dijela. Marsoniji ide respekt, ali namjeravam­o potvrditi i slavonski primat. Od posljednje međusobne utakmice malo su se promijenil­i i rosteri, naš u posljednje vrijeme muče i neke ozljede, ali moramo to prevladati - kaže trener košarkaša s Drave, koji u prošloj utakmici nije mogao računati na Vladovića, Šuvaka, kapetana Budimira, te Šiška, koji se ozlijedio za vrijeme okršaja s Podstranom. Ozljeda ipak nije bila ozbiljna, bolja su i leđa kapetana, tako da će taj dvojac biti na raspolagan­ju u Slavonskom Brodu. U preostalim dvobojima 21. kola sastaju se: Gorica – Stoja, Zagreb – Crikvenica, Omiš Čagalj Tours -Ribola Kaštela, Kvarner 2010 – Mladost, Podstrana – Hermes Analitica i Samobor – Jazine Arbanasi.

N. Benčina ■

2-0

imaju Brokeri protiv Brođana ove sezone. Dobili su ih u regionalno­m Kupu te prvom dijelu prvenstva

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia