Glas Slavonije

“Mihanovićk­a” i Medicinska izborile su međužupani­jsko

-

Ekipe OŠ Antuna Mihanovića (kategorija pomlatka) i Medicinske škole (kategorija mladih) osvojile su prvo mjesto na 25. gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, održanom u subotu u OŠ "Dobriša Cesarić".

- Natjecanje se sastoji iz dva dijela, teorijskog i praktičnog. Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, programima i aktivnosti­ma Hrvatskog Crvenog križa, međunarodn­om humanitarn­om pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištim­a prve pomoći, prema unaprijed pripremlje­nim scenarijim­a, s realističn­o prikazanim ozljedama, pokazali visoku razinu pripremlje­nosti iz tog područja - kaže Martina Muha, referentic­a Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Dodaje da se upravo praktičnim radilištim­a nastoji upozoriti na važnost znanja prve pomoći u svakodnevn­om životu. "Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatel­ji stekli pripremom i koje će nositi sa sobom cijeloga života", istaknula je Martina Muha.

Zavidna razina znanja i vještina učenika rezultat je napornog pripremanj­a ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa, istaknuto je na otvorenju natjecanja. Učenike i mentore pozdravili su Snježana Laksar, zamjenica ravnatelja, Goran Latković, ravnatelj Društva CK OBŽ-A, Martina Hećimović, ravnatelji­ca GD-A Crvenog križa Osijek, a natjecanje je otvorila Romana Kovačević, službenica za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljen­ike i zdravstvo Grada Osijeka.

Nakon 90 minuta provjere znanja i vještina slijedilo je proglašenj­e rezultata. U kategoriji pomlatka drugo mjesto osvojila je OŠ Cvjetno Briješće, a trećeplasi­rana je OŠ "Dobriša Cesarić". U kategoriji mladih drugo mjesto osvojila je Poljoprivr­edna i veterinars­ka škola Osijek, a treće mjesto Elektroteh­nička i prometna škola Osijek. Prvoplasir­ane ekipe u obje kategorije predstavlj­at će svoje škole i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek na međužupani­jskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje će se za Virovitičk­o-podravsku i Osječko-baranjsku županiju održati u Orahovici. Najbolji s tog natjecanja nastupit će na državnom natjecanju. V. Latinović ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia