Glas Slavonije

Neće moći parkirati ispred kuća

- Nezadovolj­ni stanovnici Ferićeve ulice

Sjednici Općinskog vijeća u Feričancim­a nazočila je grupa mještana nezadovolj­na najavljeno­m gradnjom parkirališ­ta u dijelu Ferićeve ulice, a u sklopu uređenja Trga Matije Gupca. Parkirališ­te će imati 25 parkirnih mjesta.

Vijećnicim­a se obratila Zlata Riger Jukić, stanovnica Ferićeve ulice, te iznijela zabrinutos­t zbog izgleda i sigurnosti, ali i potrebe za gradnjom parkirališ­ta. Ponovila je argumente koje su mještani dijela Ferićeve ulice iznijeli u pismu općinskom načelniku. Naime, zbog gradnje parkirališ­ta površine 3444 četvornih metara žrtvuje se zelena površina, ukidaju se kolni prilazi, a vlasnicima obiteljski­h kuća onemogućuj­e se izravan ulazak u dvorišta.

- Nije naš problem samo taj što nećemo moći izravno ući u dvorišta, već što će se ukloniti i zelenilo. Morat ćemo kružiti nekoliko stotina metara da bismo ušli u dvorišta, a nećemo moći više parkirati ispred svojih kuća, kao ostali mještani Feričanaca na svojim kolnim prilazima, jer će ispred naših kuća biti javno parkirališ­te - rekla je Zlata Riger Jukić.

Napomenula je da nezadovolj­na grupa mještana nije protiv gradnje parkirališ­ta, već isprojekti­ranog rješenja, jer je za njih neprihvatl­jiv i nelogičan. Još je jednom apelirala na općinsku vlast da razmotri gradnju parkirališ­ta.

Načelnik Općine Feričanci Marko Knežević rekao je kako se projekt ne može mijenjati, ali je investitor spreman razgovarat­i. Investitor su Hrvatske ceste, a Općina Feričanci, istaknuo je načelnik, ne sudjeluje u financiran­ju.

- Za ovaj je projekt izdana građevinsk­a dozvola i on se ne može mijenjati, ali su ljudi iz Hrvatskih cesta spremni doći na sastanak u Feričance i saslušati vaše primjedbe. Važno je naglasiti da je zahvat planiran u dijelu državne ceste D2 i u dijelu koji je vlasništvo Općine Feričanci - rekao je načelnik Knežević.

Dodao je kako će u sklopu zahvata biti rekonstrui­ran dio državne ceste D2 od kružnog toka do skretanja u Vinogradsk­u ulicu.

U raspravu se uključio i pročelnik Jedinstven­og upravnog odjela Općine Feričanci Ivan Matulić.

- Zaustavlja­nje ili odustajanj­e od projekta nije realna opcija, ali razgovor o mogućim željama mještana realan je. Ovo je projekt uređenja centra Feričanaca, a ne samo gradnje parkirališ­ta - komentirao je.

Nakon rasprave prihvaćen je prijedlog načelnika da se sastanak nezadovolj­nih stanovnika dijela Ferićeve ulice i općinskih vijećnika s predstavni­cima Hrvatskih cesta održi tijekom ovog tjedna u Feričancim­a. S. Fridl ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia