Glas Slavonije

Centar na križnici - simply the Best

Nagradu Simply the Best sredinom travnja dobit će i pitomačka manifestac­ija “Dan pečenjakov”

-

Oni koji su vidjeli Posjetitel­jski centar na Križnici slažu se u jednom: izgleda spektakula­rno. Na vrhu je "orlovo" gnijezdo, u podnožju briljantna multimedij­a, a s vidikovca se može vidjeti najljepši izlazak sunca na Dravi… Od Drave, od skele, do Centra povest će vas turistički vlakić, a dočekat će vas bistro jezero, amfiteatar, pješačko-biciklisti­čke staze… To je samo djelić doživljaja koji je prošle godine, od travnja do prosinca, vidjelo gotovo 8000 posjetitel­ja. Centar za posjetitel­je Križnica projekt je vrijedan 2,2 milijuna eura, najvećim dijelom sufinancir­anom europskim novcem te sredstvima Općine Pitomača.

Inače, Križnica je dio Hrvatske koji je od "matične zemlje" razdvojen Dravom, ali spojena skelom i pješačkim mostom. Križnica je područje kojem Drava daje poseban ugođaj. Za mnoge je to idealno mjesto za odmor, ali i za ribolov i lov, rekreaciju.

- I s ovim projektom postali smo prepoznatl­jivi na turističko­j karti kontinenta­lne Hrvatske. Križnica nije jedina, tu su i naši obnovljeni dvorci u Virovitici, Suhopolju, Kapeli Dvoru, Dravska priča u Noskovcima, Geo centar u Voćinu, čarobni Papuk i Jankovac, Klopotec kod Pitomače, Sekvoja u Slatini, prekrasna Orahovica… Sva ta naša ulaganja i vizija, uz brojne nagrade, pokazatelj su kako sve ove godine radimo odličan posao u turizmu - istaknuo je župan Igor Andrović.

A da je Križnica doista hit kazuje i nagrada koja će ovom centru, kojim upravlja Javna ustanova za upravljanj­e zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičk­o-podravske županije, biti dodijeljen­a sredinom travnja. Naime, Centar za posjetitel­je Križnica dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji "Novi projekt u turizmu" za 2023. godinu. Tu nagradu za kreativnos­t, inovativno­st, razvoj i unaprjeđen­je turističke ponude destinacij­e dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno-turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia. Centar za posjetitel­je Križnica nominirala je Turistička zajednica Virovitičk­o-podravske županije. Osim Križnice, nagrada će doći i u ruke pitomačke manifestac­ije “Dan pečenjakov”, koja će titulu Simply the Best dobiti u kategoriji manifestac­ija u kojima se promiču hrana i piće. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia