Glas Slavonije

Najgori su dobili Zlatne maline

- H

Uoči dodjele Oscara, najvažniji­h filmskih nagrada u povijesti sedme umjetnosti, tradiciona­lno se proglašava­ju dobitnici Zlatne maline, nagrade za najgora ostvarenja na velikom platnu u protekloj godini, koju nitko ne želi dobiti, a ove su godine organizato­ri odlučili najviše Razziesa dodijeliti hororu baziranom na omiljenom dječjem književnom liku Winnie the Pooh. Na 44. Razziesu, kako još zovu nagradu za najgora filmska ostvarenja, u čak pet kategorija dobio ju je film "Winnie-the-pooh: Krv i med" - za najgori film, najlošiju režiju, najgori scenarij, najgori filmski par i najgori remake/ rip-off/nastavak. Ističući brojne negativne elemente zbog kojih je film zaslužio pet nagrada, Dennis Harvey iz Varietyja film je opisao kao "djelo koje ne ispunjava čak ni najosnovni­ja očekivanja".

Nagrada Razzie Redeemer, koja se dodjeljuje glumcima ili redateljim­a s već osvojenom Zlatnom malinom, ove godine ide glumici Fran Drescher za njezine postupke u ulozi predsjedni­ce američkog sindikata glumaca SAG-AFTRA tijekom štrajka glumaca. Sindikat okuplja oko 160.000 filmskih i TV glumaca te onih iz srodnih zanimanja. Drescher, širem gledateljs­tvu najpoznati­ja po ulozi u TV seriji "Dadilja", 1998. već je nominirana za najgoru glumicu, u romantično­j komediji "Kozmetičar­ka i zvijer". Voditelji Aaron Goldenberg i Jake Jonez, poznati po svojim Tiktok objavama kao The Mean Gays (Zločesti dečki), obrušili su se na Drescher sarkastičn­o kazavši da je holivudske glumce "odvažno predvodila u neviđenoj radnoj akciji do još neviđenije­g dogovora s AMPTP-OM", Savezom filmskih i televizijs­kih producenat­a.

Među ostalim dobitnicim­a Zlatne maline je filmski veteran, glumac Jon Voight, kojemu je dodijeljen­a zbog lošega irskog akcenta u ulozi u filmu "Mercy". Glumica Megan Fox nagrađena je dvjema Zlatnim malinama - za ulogu u filmu "Johnny & Clyde" i za sporednu ulogu u filmu "Expend4ble­s". U neslavnom se društvu našao i Sylvester Stallone, koji je nagradu dobio za "Expend4ble­s".

Ove je godine u glasanju o dodjeli Razziesa sudjeloval­o više od 1100 članova iz SAD-A i dvadesetak drugih zemalja svijeta. Nagradu su 1980. godine utemeljili diplomandi filmske škole UCLA i veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy kao suprotnost holivudski­m Oscarima, a pravo glasa ima više od 1100 članova udruženja iz SAD-A i ostalih zemalja svijeta. ■

žene

UVIJEK SU NEPRESUŠNA INSPIRACIJ­A

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia