Glas Slavonije

Bijelo-plavi su ponovno bili sami sebi najveći neprijatel­ji

Rijeka je bila bolja, a Osijek joj je usto bio spreman puno toga pokloniti

- Dalibor Keler Livaja (Ha) Mioč (SB)

Loše su se nogometaši Osijeka proveli na Rujevici. Dijelom zbog nadahnute igre Rijeke, dijelom zbog velikih pogrešaka koje je napravio kod svih primljenih pogodaka. Vidjela se velika razlika u motoričkim sposobnost­ima suparnika. Rijeka lagana, brza i jednostavn­a, a Osijek trom, spor i sklon kiksevima, koje je domaćin baš brutalno kažnjavao. Dok su Bijelo-plavi pazili na Marića, Fruka, Pjacu i Pašalića, u junaka utakmice pretvorio se mladi veznjak Rijeke Veldin Hožda, koji je zabio prvi prvoligašk­i hat-trick. Bila je to klasična Osijekova priča, iako je prvih 20-ak minuta izgledalo obećavajuć­e. No onda je Osijek sam sebi ugasio svjetlo na kišnoj Rujevici.

Dvominutno zamračenje

Prvo poluvrijem­e bilo je vrlo zanimljivo. Dva pogotka, tri pogođene vratnice i još prilika koje su ostale neiskorišt­ene, a u tom ludom tempu deblji kraj izvukao je Osijek zbog dvominutno­g pomračenja koje mu se dogodilo sredinom prvog poluvremen­a. Bijelo-plavi su dobro otvorili utakmicu. Istina, prvi su prijetili domaćini preko Radeljića, koji je pokušao glavom nakon Frukova ubačaja iz slobodnjak­a, ali je Malenica bio oprezan. Osijek je brzo odgovorio, i to velikom prilikom. U 12. minuti Bukvić je odličnom dijagonalo­m pronašao Nejašmića u kaznenom prostoru na drugoj vratnici, a on je loptu glavom vratio u sredinu, gdje je do nje došao Jugović pokraj neodlučne obrane domaćina i s dva-tri metra, istina, posve iskosa, pogodio vratnicu, od koje se lopta odbila da Galešića, krenula prema vratima, ali ju je on uspio stići i izbiti u polje. Tri minute poslije mogao je Osijek imati još jedan "zicer" kada je Jugović izbjegao zaleđe, a na otvorenom putu prema Labroviću zasmetao mu je njegov suigrač,

- Stadion rujevica. vrijeme kišovito, teren sklizak. Gledatelja: 6718. Sudac: Duje Strukan (Split) - 7. Strijelci: 1:0 Hodža (21), 2:0 Hodža (23), 3:0 Hodža (63). Žuti kartoni: Veiga (Rijeka), Čokaj, Pušić (osijek). crveni kartoni:

Malenica 5,5, Omerović 5, Duarte 5,5, Bralić 5,5, Jurišić 6, Nejašmić 5,5, Čokaj 6 (od 46. Prekodrava­c 5,5), Pušić 5,5 (od 71. Vrbanac -), Bukvić 6 (od 46. Almaši 5,5), Jugović 6 (od 71. Guedes -), Matković 6 (od 54. Gržan 6) mladi Matković, koji je ostao u zaleđu, ali je veći problem što je doslovce zaustavio Jugovića jer se zabio u njega. Izgledao je Osijek obećavajuć­e u tih prvih 20 minuta, ali onda je stiglo posve neočekivan­o i ničim izazvano zamračenje, u kojem je primio dva pogotka u razmaku od samo dvije minute. U 21. minuti čudan je pogodak primio Osijek. Omerović se dugo držao za nogu na desnoj strani, pa njegovi suigrači nisu znali trebaju li izbaciti loptu izvan terena ili nastaviti igrati. Malenica je oklijevao, a na kraju se odlučio ispucati loptu, koju je Rijeka osvojila na sredini terena i onda uhvatila obranu Osijeka na krivoj nozi. Slijedila je brza akcija, u kojoj je Fruk pronašao Hodžu, a on je udarcem s 1213 metara pogodio donji lijevi kut za vodstvo domaćina. Još se radost na Rujevici nije ni stišala, a Rijeka je udvostruči­la vodstvo. U 23. minuti stigla je još jedna jednostavn­a akcija, Marić je probio desnu stranu obrane Osijeka, ubacio pred vrata, a tamo je naletio Hodža i u padu zabio svoj i Rijekin drugi pogodak. Tako je Osijek olako dospio u veliki rezultatsk­i zaostatak, ali nije se raspao nakon toga. Uspjeli su se Bijelo-plavi sabrati i nastaviti igrati. No gotovo svaki napad Rijeke bio je opasan jer su obrambeni redovi Osijeka bili prorijeđen­i. Puno sreće imali su Osječani u 42. minuti, kada je Rijeka u istom napadu dvaput pogađala vratnicu. Prvo je Fruk udarcem s ruba kaznenog prostora uzdrmao desnu, a nakon odbijanca i lijepog lažnjaka Marić je poslao Duartea "po ćevape", a loptu u lijevu vratnicu. Samo dvije minute poslije mogao je Osijek smanjiti zaostatak. Nakon još jednog odličnog ubačaja Bukvića na drugoj vratnici sam je ostao Jurišić, koji u padu nije dobro zahvatio loptu, pa Labrović nije morao intervenir­ati. No zato se na drugoj strani dobro morao ispružiti Malenica nakon pokušaja Marića. Bilo je to zbilja sadržajno poluvrijem­e, u kojem Osijek nije igrao podređenu ulogu, ali je na odmor otišao s dva pogotka zaostatka.

OSIJEK POTOPLJEN NA KIŠOVITOJ RUJEVICI

Hodža zaokružio hat-trick

U drugi dio susreta Osijek je ušao s dvije zamjene. Čokaja i Bukvića zamijenili su Prekodrava­c i Almaši, ali se nije promijenil­o ono najvažnije. Osječani su nastavili sami sebi biti najveći neprijatel­ji. Tako je u 63. minuti stigla nova njihova velika pogreška, koju je Rijeka baš brutalno kaznila. Pušić je odigrao kratku loptu na centru prema Nejašmiću, što je omogućilo Fruku novu asistencij­u, a Hodži prvi prvoligašk­i hat-trick jer je veznjak Rijeke mirno prebacio istrčalog Malenicu za 3:0. Ritam susreta je nakon toga posve pao. Rijeka je bila zadovoljna visokom prednošću, a Osijek bio nemoćan u svojim napadačkim pokušajima. Vrijeme je prolazilo, a Osječani su i dalje imali grdnih problema u obrani, gdje su se teško nosili s hitrim i agresivnim napadačima Rijeke. Obregon je ušao i napravio nered, zabio je pogodak koji nije priznat zbog zaleđa, a s druge strane Duarte je nakon kornera mogao postići bar počasni pogodak za Osijek, u čemu ga je spriječio Labrović.

Na kraju, Rijeka je mirno završila utakmicu u kojoj je dominirala, a Osijek je još jednom pokazao prilične nedostatke koju njegova momčadi ima. ■ 9 pogodaka 8 pogodaka 7 pogodaka

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia